Ön itt van most:
Címlap

> Cikkajánló  

Polisztirol Birodalom – Látogatás a King Stone Chemicals gyárában Polisztirol Birodalom – Látogatás a King Stone Chemicals gyárában
2017. március 23., csütörtök | vitezeva
A 2017-es év első partnerlátogatása céljából...
Bővebben >>
28 éve mosnak IPSO gépekkel Pannonhalmán 28 éve mosnak IPSO gépekkel Pannonhalmán
2017. május 15., hétfő | vitezeva
A BEPATEK 1989-es megalakulása óta közel 1200...
Bővebben >>
Újabb egyetemista csoport a BEPATEK-nélÚjabb egyetemista csoport a BEPATEK-nél
2017. április 28., péntek | vitezeva
A Budapesti Műszaki Egyetem után az érdi cég...
Bővebben >>
A gőzfelhasználás és a higiénikus mosodai berendezések jelentősége az egészségügyben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. április 27. csütörtök, 12:57
Ezzel a címmel tartott előadást Rákos Csaba, a BEPATEK ügyvezetője a Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusán, Siófokon az Azúr Hotelben. Az infekciókontroll szekcióban elhangzott tájékoztató a higiénikus mosodai berendezéseken túl kitért a gyorsgőzfejlesztők felhasználási területeire, úgy, mint sterilizáló, mosoda, konyha és a légtechnika.

 Rákos Csaba, a BEPATEK ügyvezetője előadást tart a Kongresszuson

 

Az aktuális gyakorlat alapján központi gőzrendszer az elterjedt az egészségügyi intézményekben, illetve másik lehetőségként megjelenik a praktikusabb helyi egyedi gőzfejlesztés is.

 

A gyorsgőzfejlesztő hasznosításán túl szó esett a sterilgőz-fejlesztők jelentőségéről, melyről korábbi cikkünkben részletesen írtunk. Ez esetben a felhasználási területek a sterilizáláson túl kiegészülnek a műtők légnedvesítésével, illetve a gyógyszeriparban való felhasználással. Tudnunk kell, hogy a sterilizátorok működése jelentősen függ a gőz minőségétől, hiszen a jó gőzminőség növeli a sterilizátor hatékonyságát, és nem utolsó sorban a tiszta gőz használatával nagymértékben javítható a műtők levegőminősége is, mellyel elkerülhetőek a fertőzések.

Hazai felhasználást tekintve számos, közel 20 kórházi referenciával találkozhatunk, többek között a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház, SOTE, kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház és a tavaly partnerlátogatás keretében megtekintett Petz Aladár Megyei Kórház Győrben, ahol a két Certuss Universal 850-es gyorsgőzfejlesztőnek a sterilizátor megtáplálása a feladata.

A BEPATEK standjánál kérdezhettek is a résztvevők az előadással, és a forgalmazott gépekkel kapcsolatban egyaránt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csányi János, mosodai üzletág vezető a BEPATEK standjánál