Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Gőzfejlesztés
Szakmai oldal: technológia, termékismertetők, referenciák

A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás   
2017. augusztus 28. hétfő, 13:59

 
A laboratóriumban készített "élet vize"

A pálinkafőzést is lehet tudományos igényességgel művelni. Mivel nincs összehasonlítási alapunk, nem tudjuk, melyik a jobb, az Őrségben készült, apáról-fiúra hagyományozódott tudással lepárolt körtepálinka, vagy az egyetemi igényességgel, modern mérési módszerekkel nyomon követett kisüsti szilvórium.

  A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával

Bővebben...
 
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk” PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. június 29. csütörtök, 07:55

 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft. tulajdonosával beszélgettünk

20 év húsfeldolgozói tapasztalat áll Győri János mögött, aki édesapjától tanulta a házias ízek elkészítésének fortélyait, s amit kamatoztat saját vállalkozásában is. A Zádor-Hús 2003-ban alakult, 2005-ben zöldmezős beruházás keretében épült meg az 1300 m2 –es húsüzem, melyet 2009-ben bővítettek. Jelenleg több mint 50 féle termék gyártása folyik a területen, melyek a legkorszerűbb gyártástechnológiával készülnek, mert – ahogy a szlogen is szól – nem mindegy, hogy mit eszünk. 

 

 

 

Bővebben...
 
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. június 28. szerda, 14:00

Több mint 300 üzemben telepítették Magyarországon eddig a CERTUSS gőzfejlesztők JUNIOR típusát. A német gyártó előnye, hogy kizárólag a gyorsgőzfejlesztők fejlesztésére fókuszál, így mestere a területnek. Ennek és a német precizitásnak köszönheti idén 60 éves fennállását és piacvezető helyét is.

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér  

Bővebben...
 
Kerülje el a gőzkazánok eltömítődését és a vele járó termeléskiesést, valamint a savazás költségeit! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. június 10. szombat, 00:00

Mi okozza elsősorban a gőzkazánok eltömítődését?

 Meghökkentően sok, csaknem 80%-ban a nem megfelelően lágyított víz okozta lerakódás tehető felelőssé az akár termeléskiesést eredményező dugulásért a gőzkazánokban.

 Mindez mivel járhat együtt?

 

-          megnövekedő szervizköltség – savazási költség

-          gőz minőségének romlása

-          vízlágyító berendezés teljes cseréje

-          csőkígyó cseréje

-          termeléskiesés

 

Mi lehet a megoldás?

Bővebben...
 
Újabb egyetemista csoport a BEPATEK-nél PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. április 28. péntek, 10:50

A Budapesti Műszaki Egyetem után az érdi cég vendégül látta a gödöllői Szent István Egyetem hallgatóit is. A Létesítménymérnök mesterképzésben részt vevő fiatalok előképzettségük, szakmai ismereteik alapján teljes létesítmény-kivitelezési folyamat végigkísérésére képesek, a koncepció kialakításától a tervezésen keresztül a beüzemelés elvégzéséig, a továbbiakban pedig az üzemeltetés, karbantartás, felújítás teendőinek összefogására is alkalmasak lesznek.

Újabb egyetemista csoport a BEPATEK-nél

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 43