Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek Külföldi beüzemelés

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Külföldi beüzemelés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. május 09. hétfő, 08:53

CERTUSS Laoszban

certuss laoszban

Antóni Tamás, a CERTUSS magyarországi képviseletének szerviztechnikusa az elmúlt 1 évben ismét távoli helyen, Laoszban járt, ahol 3 takarmánygyártó üzemben végezte CERTUSS gőzfejlesztők beüzemelését.
A három újonnan felépített takarmánygyártással foglalkozó üzem magyar kötött segélyhitel projekt segítségével jött létre, s a CERTUSS gőzfejlesztők a HI Mérnöki Iroda közreműködésével kerültek a műszaki tervekbe.

Magyarország számára Laosz kiemelt jelentőségű délkelet ázsiai ország tekintettel a több, mint harminc éves mezőgazdasági kapcsolatokra.
A két ország mezőgazdasági minisztériumának együttműködésének keretében  az 1970-es években magyar szakemberek segítették az ágazati tervezési munkát, az állat-egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítását, a növény- és állattenyésztés fejlesztését.
A gyárakban történt beüzemelési munkálatokat kizárólag magyar szakemberek végezték. A CERTUSS részéről Antóni Tamás két ütemben hajtotta végre a műszaki feladatokat, 2010. áprilisban és 2011. januárban.
A távoli, számunkra idegen ország adta eltérő körülményeket leszámítva Tamás tökéletesen meg volt elégedve a műszaki előkészítettséggel. Elmondása szerint olyan szakértelemmel készült el az üzem, és emiatt olyannyira könnyebbé vált a munka, ami Magyarországon nem mindig tapasztalható. Gondosan és precízen előkészített telepítések várták, ezért nagyon pozitív benyomásokkal tért haza.

Minden szakmunkát a magyar mérnöki iroda által szervezett magyar cégek, magyar szakemberei végeztek: így az elektromos rendszer kialakítását és összeszerelését, a keverőegységek kialakítását, a vízkezelést, a mérleget. Az üzem összeszerelésében, s különböző csővezetékek kiépítésében egy vietnámi vállalkozó segédmunkásai vettek részt.

certuss laoszi üzemben A ma már működő és nagyon jól teljesítő üzemekben hal, csirke, sertés és marhatápot készítenek. Ha a berendezésekkel menet közben, ritka esetben probléma adódik, telefonos konzultációval Tamás meg tudja oldani, s megfelelő tanáccsal ellátni a helyi üzemeltetőket.

A berendezések rendszeres karbantartására is sor fog kerülni, még ha nem is olyan sűrűn, mint egy hazai üzemben - mondta el Antóni Tamás.

Tamás korábbi érdekes kalandjairól Türkmenisztánban, Koszovóban és Voronyezsben az alábbi linkek alatt találja írásainkat.

Mobil gőzfejlesztő, ismeretlen gázóra, gáznyomásmérő mint munkakör

Egyedülálló mobil gőzfejlesztő, és a voronyezsi kalandok

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.