Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek Egy kazánház is lehet impozáns

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
Egy kazánház is lehet impozáns PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. július 11. hétfő, 11:10

Gőzfejlesztés a budapesti Kempinski Hotelben

Kempinski kazánház
Kellemes élményben lehetett része mindazoknak, akik júniusban a Bepatek Kft. által szervezett üzemlátogatáson megjelentek a Kempinski Hotelben. Az "impozáns" szó a rendezvény teljes egészére jellemző, hiszen adott Magyarország első 5 csillagos szállodája a belváros szívében, annak minden szolgáltatásával, amely szintén rászolgál a jelzőre, adott egy világszínvonalú ipari berendezés, és így már nem volt nehéz egy jó hangulatú rendezvényt megszervezni. Tekintse meg képgalériánkat is!

A Bepatek Kft. a CERTUSS Universal 850 típusú gőzfejlesztőt 2008-ban helyezte üzembe a szállodában, amelynek működését, a kazánház speciális elhelyezkedését és színvonalát, a gőzfejlesztő szállodai funkcióját mutatta be a megjelent érdeklődőknek.
A kazánházba lépve meglepő élményként tapasztalták a vendégek, hogy valóban tud egy kazánház is impozáns lenni. Makulátlan tisztaság, precizitás, nagy méretű terek és rendszerek.
A gőzfejlesztő berendezés a szálloda mosodáját látja el gőzzel, s az éves karbantartás mellett meghibásodás nélkül, biztonságosan működik. A készülék két darab 1992-ben beépített CERTUSS gőzfejlesztő helyére került, ugyanis a szálloda gőzigénye az utóbbi évekbeli fejlesztések hatására visszaesett.

certuss a kempinskiben A két nagyon jól bevált gép helyére így természetesen egy új CERTUSS került. A berendezés nagy előnye, hogy amennyiben 9 bar-os biztonsági szeleppel van ellátva, a térfogat és a nyomás szorzata miatt csak használatbavételi engedély köteles.

A helyszínen tapasztalhatták a vendégek, hogy a CERTUSS üzem közben sem túl zajos, hála a rezgéscsillapított konstrukciós megoldásoknak, és így egy magas színvonalú szállodában sem igényel plusz zajszigetelést a legfelső emeleti lakosztályok közelében sem.

A telepítésnél a korábbi berendezések segédberendezései is fel lettek használva, például a táptartály. Az alacsony belmagasság miatt a 90°C-os tápvízre speciális, magas hőmérsékletű közegek továbbítására alkalmas előtét szivattyút kellett beépíteni. .

Csonka József és Balázsi András műszaki igazgatók segítőkész közreműködésével kaphattak betekintést az érdeklődők a Kempinski Hotel üzemeltetésének műszaki-technológiai hátterébe.
A szakmai esemény zárásaként egy ízletes hideg menü várta a hallban a jelenlévőket, amely a szállodához hűen kiváló színvonalú volt, de a legnagyobb elégedettséget a desszertek váltották ki a vendégek körében.

(A Kempinski Hotel, mint szállodai márka, egy német piackutató felmérése szerint az idei év legjobb szállodájának díját nyerte el.)

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.