Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek Univer is gőzt használ

> Cikkajánló  

Polisztirol Birodalom – Látogatás a King Stone Chemicals gyárában Polisztirol Birodalom – Látogatás a King Stone Chemicals gyárában
2017. március 23., csütörtök | vitezeva
A 2017-es év első partnerlátogatása céljából...
Bővebben >>
Újabb egyetemista csoport a BEPATEK-nélÚjabb egyetemista csoport a BEPATEK-nél
2017. április 28., péntek | vitezeva
A Budapesti Műszaki Egyetem után az érdi cég...
Bővebben >>
Utánpótlás a BEPATEK-nélUtánpótlás a BEPATEK-nél
2017. március 20., hétfő | vitezeva
Sokadik alkalommal látogattak el cégünkhöz a...
Bővebben >>
Univer is gőzt használ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2009. július 07. kedd, 00:00

Gőz Nem mindennapos Certuss megoldás került átadásra az Univer kecskeméti üzemében...

Kecskeméten, 2009. április 2-án adják át hivatalosan is az Univer Product Zrt. élelmiszerüzemét. Magyarországon elsőként avatnak fel, teljes mértékben magyar tulajdonban lévő, és nagyságra ekkora hatalmas gyárat.

Egy évvel ezelőtt, április 2-án kezdték meg a zöld mezős beruházást. Az óriási, 9 ezer nm csarnok felépült és folyamatban a majonéz, ketchup, dresszingek és egyéb élelmiszer ipari termékek előállításához szükséges gépek üzembe állítása.

A Bepatek Kft. szerviztechnikusa, Antóni Tamás a 2 db Certuss Universal 1400-as gyorsgőzfejlesztő beüzemeléséről számolt be. Műszaki szempontból a feladat érdekessége, hogy két gőzfejlesztő is kiszolgálja majd a technológiát, de nem mindig egy időben fognak működni. A magas minőségi követelményeknek megfelelő Certuss berendezések automatikus iszapolási rendszerrel felszereltek.

A gyártósoron a gőzfogyasztók között több olyan is van, amelyiknél nem megengedett a gőzkimaradás. Éppen ezért rendkívül bonyolult vezérléstechnikai feladatot kell megoldania az automatikának. Figyelnie kell a fogyasztók kezelőitől érkező visszajelzéseket és emellett azt is, hogy a másik gőzfejlesztő üzemben van-e, vagy sem. Mindezek együttesen határozzák meg, hogy az iszapolást mikor indíthatja a gőzfejlesztő.


Címkék: Vegyipar
 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.