Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek CERTUSS gőzfejlesztővel 10 éve a Feszty-körkép épségéért

> Cikkajánló  

A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
CERTUSS gőzfejlesztővel 10 éve a Feszty-körkép épségéért PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. május 24. kedd, 07:55

Múlt és jövő találkozása az Ópusztaszeri nemzeti Parkban

 

Feszty Árpád monumentális alkotása, „A magyarok bejövetele” című festmény 21 évvel ezelőtt került nyilvánosság elé Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkban. Az elmúlt években jelentősebb restaurálás nem történt, így 2016 tavaszán megkezdődött a felújítási munka, ami szinte a nyilvánosság előtt zajlik, s amely előre láthatólag augusztus végéig tart.

A Feszty-körkép termében a hőmérsékletnek és a páratartalomnak is folyamatosan azonos szinten kell lennie az előírásoknak megfelelően, amit CERTUSS gőzfejlesztővel érnek el, főként a téli időszakban. Időjárástól függően használják tehát a gőzt a megóvás érdekében, s a gőzfejlesztő gyors és magas hatásfokú indíthatósága miatt gazdaságosan üzemeltethető, ugyanis a CERTUSS gépek hidegindítás esetén is 3-5 perc után már képesek a 100%-os gőzteljesítményt elérni.

A Feszty-körképet a Diszpécser Szolgálat felügyeli, akik feladata egyben a kazánház és a benne lévő CERTUSS Junior 150 gázfűtésű gőzfejlesztő működtetése, s ez mindössze egy embert jelent műszakonként. A gőzfejlesztőn évente egyszer végeznek karbantartási munkálatokat a Bepatek Kft. szervizes munkatársai, jellemzően a téli időszak előtt. Ennek köszönhetően az üzemelés a használati időben folyamatos és problémamentes.

A kazánházat 2005-ben alakították át, s a piacon a legjobb lehetőséget keresték, s így döntöttek a német márka mellett, amelynek kizárólagos magyarországi forgalmazója az érdi cég. Az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján Jámbor Attila, a Park műszaki vezetője elmondta, hogy a gőzfejlesztő beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s a Bepatek Kft. szolgáltatásaival is elégedettek, munkatársai megbízhatóak és folyamatosan rendelkezésre állnak.

A Nemzeti Történeti Emlékpark idén teljes egészében megújult, többfunkciós látogatóközponttal, új vendégváró kapuval, négy új kiállítással, karbantartó és örökségműhelyekkel gazdagodott, s az élményközpontú ismeretátadás került középpontba. Az egész évben nyitva tartó komplexum több színes programmal várja az érdeklődőket, melyekről a Park weboldalán tájékozódhatnak. /www.opusztaszer.hu/

További információ és referenciák az új generációs CERTUSS Junior gőzfejlesztőről: www.gozfejleszto.hu

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.