Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek Tejkaramella és gőz – a hatékony párosítás. Interjú Szarka István üzemvezetővel

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
Tejkaramella és gőz – a hatékony párosítás. Interjú Szarka István üzemvezetővel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. július 25. hétfő, 10:31

Gőzfejlesztő használata a Szerencsi Bonbon Kft.- nél

 

Retró szelet, Vár csokoládé, Állat ABC, tejkaramella és gyümölcsös karamella. Ki ne emlékezne ezekre a felejthetetlenül kedves ízélményekre, amelyek végigkísérték sokunk gyermekkorát? Az 1996-ban alapított Szerencsi Bonbon Kft. féltve őrzi a Szerencsi Csokoládégyárban gyártott termékek hagyományát. Régi ízvilág, régi csomagolás új gyártási technológiával párosítva.

A Szerencsi Bonbon Kft. kifejezetten a cukorkák előállítása során alkalmazza az ipari gőzt, amelynek jelenléte a gyártásban elengedhetetlen, a különböző oldatok készítéséhez, főzéshez és besűrítésre alkalmazzák legfőképpen. A technológiát a Szerencsi Csokoládégyárban is használták már, minimális változtatásokkal, illetve precíziós beállításokat alkalmazva a gőzfejlesztő a mai gyártási igényeket is kielégíti.

 

A cég több mint 10 éve áll kapcsolatban a Bepatek Kft.-vel, hiszen az ipari gőzt az általuk forgalmazott német, prémium kategóriás CERTUSS gőzfejlesztővel állítják elő. Szarka István, a Szerencsi Bonbon Kft. cukorka üzemének vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a gyártósor tervezése során kizárólag a német minőséget keresték, mert fontos számukra a megbízhatóság, amit az 55 éves gyártói múlttal rendelkező CERTUSS képvisel, ezért nem is kértek máshonnan ajánlatot gőzfejlesztő beszerzésére. A gázfűtésű JUNIOR 500–as gőzfejlesztő gépet napi 6-8 órát használják, és mindösszesen egy kezelő foglalkozik a karbantartással és felügyelettel. Ez a gazdaságos működtetés annak köszönhető, hogy a gép automatavezérlésű, a szerelvények nyitásához és zárásához van szükség humánerőforrásra. Ugyanakkor az újabb UNIVERSAL TC (Touch Control) gépek esetén már olyan, teljesen automata rendszer is kiépíthető, ahol a kezelő feladata kizárólag egy gomb megnyomása ahhoz, hogy az 5 perc alatt üzemképes rendszer beinduljon.

A berendezés kezelése, beállítása egy egyszerűen használható grafikus érintőkijelzős kezelőfelületen történik. A Touchscreen kijelzőn különböző jogosultságok adhatóak a felhasználóknak: a kezelő „start-stop” funkciójától kezdve a műszaki vezető gőznyomás és gőztermelési karakterisztika választási lehetőségén keresztül (különböző technológiai igényekhez különböző beállítások, akár más gőznyomások, „receptek”) a szerviz jogosultságig: a technológiára szabályzás, távvezérlés és ellenőrzés akár távolról, hálózaton keresztül vagy mobiltelefonról is történhet, időt és pénzt megspórolva ez által. 

A kijelző magyar nyelven, jól érthetően és egyszerűen segíti a munkát, az előre beállított programokkal egy konzerválás vagy kazán-felülvizsgálat leegyszerűsödik. 

A berendezéseket a Bepatek Kft. munkatársai szervizelik. Korrektek és mindig törekednek a problémák gyors megoldására meghibásodások esetén. A vevőszolgálaton kedvesek és informatívak. A szervizszakemberek megfelelően, pontosan dolgoznak.” – mondja Szarka István, üzemvezető. 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.