Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek CERTUSS kalandok külföldön II. rész

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
CERTUSS kalandok külföldön II. rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2009. november 16. hétfő, 00:00

Egyedülálló mobil gőzfejlesztő, és a voronyezsi kalandok

Certuss beüzemelés Voronyezsben
 
Folytatjuk beszámolónkat Antóni Tamás szerviztechnikusunk külföldi beüzemeléseiről, és az ott történt érdekességekről.
 
Voronyezs, a város körül kialakult legenda mellett, miszerint ott élnek Oroszország legszebb női, a CERTUSS számára is tartogatott felidézhető érdekességeket. A gőzfejlesztő itt is, Koszovóhoz hasonlóan, egy élelmiszeripari üzem számára került beüzemelésre.
  • A kiérkezéskor az a kép fogadott, hogy a kazánház előtt a szinte teljesen üzemkész berendezés az udvaron készül. Nem értettem, hogy miért, de hamarosan kiderült, hogy a helyi adottságoknak megfelelően, az olcsó acéllemezből készülő kazánházat a készre szerelt CERTUSS berendezésekhez bővítik, és pillanatokon belül a berendezés már a kazánházon belül volt, mivel egyszerűen hozzáépítették a már meglévőhöz az igényelt méretet. - meséli Tamás a voronyezsi emlékeket.
    További érdekesség volt, hogy a talán még a teljes foglalkoztatottság rendszerét megtartva a gáznyomásmérő ott nem egy berendezés, hanem egy munkakör. Nem rendeltek a berendezéshez gáznyomás-szabályozót, hanem inkább foglalkoztatnak erre egy embert, aki egészen elképesztő módon ott ül a két gázcsap előtt egész nap, figyeli a nyomásmérőt, majd annak megfelelően tekergeti a gázcsapot.
Certuss beüzmelés Jekatyerinburgban Az utolsó helyszín, amelynek földrajzi elhelyezkedése sem elhanyagolható Jekatyerinburg, amely Szibériában fekszik, Európa és Ázsia határvonalán. Pontosan ennek a földrajzi adottságnak köszönhetően vált a világon egyedülállóvá az ottani beüzemelt CERTUSS gőzfejlesztő, amely a tudomásunk szerint egyetlen mobil gőzfejlesztőként üzemel kamionra szerelve. A város ivóvíz és csatornahálózatának csővezetékeit bélelik CERTUSS gőzfejlesztő segítségével. Ott ugyanis a nagyon hosszan tartó fagyok miatt nincs idő a teljes csőhálózat cseréjére, az állandó talajfagyok miatt nem tudják kiásni és kicserélni őket, ezért egy speciális technológiával a gőzfejlesztők segítségével belülről kibélelik az elhasználódott csővezetéket egy szövettel, amely a gőz hatására ráolvad, majd ebbe helyeznek új műanyag csöveket. Így nem kell az egész várost felásni, hiszen erre az időjárás miatt esély sincsen, hanem 300-400 méterenként egy kisebb gödör ásása után ezt a munkát el tudják végezni. Az olaj tüzelésű CERTUSS gőzfejlesztőt egy kamionon szállítják helyszínről -helyszínre az olajtartállyal együtt.
  • A beüzemeléskor nagyon kellett ügyelni arra, hogy a szállítás közben az útviszonyoknak megfelelően legyen rögzítve a gép, ne mozduljon el, vagy esetleg ne sérüljön-idézte fel emlékeit Tamás az jekatyerinburgi projektről.

Külföldi élményekben továbbra is lesz része szerviztechnikusainknak, hamarosan ugyanis Laos-ba utaznak egy CERTUSS gőzfejlesztő komplett rendszer kiépítésére, amelyről fotóval illusztrálva fogunk beszámolni.

Addig is további jó böngészést az Ipari Hírek Portálon.

     

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.