Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Termék, technológia A kórházi eszközök sterilizálásához szükséges megfelelő gőzminőség előállítható

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
A kórházi eszközök sterilizálásához szükséges megfelelő gőzminőség előállítható PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. szeptember 29. csütörtök, 00:00

Kórházi sterilgőz minőségéről a MEDING Konferencián

 

Magyarországon a sterilgőz minőségi követelményeit az EN-285-ös szabvány tartalmazza, de ennek ellenére a legtöbb esetben nem használnak megfelelő minőségű gőzt a kórházakban.

Az Országos Orvostechnikai Egyesület tagjai és meghívott vendégei részére előadást szervezett kórházi sterilgőz témájában, amely egyre aktuálisabbá válik hazánkban is különböző egészségügyi problémák kapcsán.

 

A rendezvény főelőadója az osztrák STEAMTEC gyár tulajdonosa, Thomas Zweimüller volt, aki több mit 25 éves múlttal rendelkezik a steril gőzrendszerek kialakításában, és tagja a bécsi Sterilizátorok Szabványügyi Bizottságának is. A szakember elmondta, hogy Ausztriában minden kórházban steril vagy más néven tisztagőzt alkalmaznak a sterilizátorokhoz. A legfontosabb feladat a sterilizálás megfelelő minőségének biztosítása a hatékonyság, a csíraölés és nem utolsó sorban az egészségügyi eszközök hosszú távú használhatósága érdekében. Kiváló tisztagőz alkalmazása esetén akár egy az eszközállományban bekövetkező 300-400.000 eurós kár is megelőzhető – hangzott el a tapasztalati példa. Fontos, hogy a textíliák ne nedvesen kerüljenek ki a sterilizátorból, s erre alkalmasak a STEAMTEC által kimondottan erre a célra kifejlesztett gőzfejlesztő berendezése. Thomas Zweimüller azokról a műszaki, technológiai megoldásokat mutatta be prezentációjában, amelyek a tisztagőz előállításához szükségesek és a szomszédos országban már bevett gyakorlatként működnek, amit számos referencia is bizonyít.

A BEPATEK Kft., mint a STEAMTEC gépek magyarországi disztribútora már 2014-ben felhívta a figyelmet a lehetséges megoldásokra egy a kórházi és gyógyszeripari szakemberek, a tervezők és az ÁNTSZ munkatársai számára szervezett előadás keretén belül, amelynek részleteirőlkorábbi cikkünkben olvashat.

 

Akik már a STEAMTEC berendezéseivel érik el a hatékony sterilgőz minőséget: 

 

   

    

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.