Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Hírek (G) Új év, éledő remények

> Cikkajánló  

A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
Új év, éledő remények PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. január 21. péntek, 00:00

Javuló hangulat a KKV szektorban

  optimizmus

Ön szerint mikor ér vagy ért véget a válság?
Mérsékelt optimizmus jellemzi a magyarországi kis és középvállalkozásokat, akik közül 997 cég gazdasági döntéshozójának megkérdezésével készült felmérés 2010. novemberében a BellResearch Kutató tanácsadó cég által. Többek között a trademagazin.hu oldalon is közzétett felmérésből javuló hangulatra lehet következtetni a reprezentatív minta véleménye alapján. A megkérdezettek plusz-mínusz 3,1 százalék mérési pontosság mellett, árbevétel, tevékenységi kör és regionális elhelyezkedés szerint reprezentálják a legfeljebb 1 milliárd forint árbevételű, legalább 1 főt foglalkoztató gazdasági társaságokat.

A megkérdezett mintegy ezer cég döntéshozói továbbra is a körbetartozást látják a legnagyobb problémának, de míg egy évvel korábban 91 százalékuk, most 85 százalékuk említette kritikus jelenségként a körbetartozást.

Javult az árbevételek tervezhetősége, hiszen korábban tízből hét, mostanra viszont tízből hat vállalkozás pénzügyi vezetője nevezte meg problémaként a cég ingadozó árbevételét. A hitelezést tekintve a mikro-, kis- és középvállalatok tizenöt százalékának jelent problémát a törlesztés míg egy éve 28 százalék volt az arány. A vizsgált cégek 6 százaléka semmilyen mértékben nem szenvedte meg a válságot, ezek többségében az agráriumból kerültek ki.

A válság végének várható idejét illetően a vállalkozások vezetőinek negyede-ötöde bizonytalan, és nem tudott érdemi választ adni. A véleményt alkotók kétötöde viszont úgy gondolja, hogy saját cége az iparáguk egésze legkésőbb 2012-ben kilábal a válságból.

Várjuk az Ön véleményét is! Az Ön iparágában milyennek látja a helyzetet? Véleményét a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldheti.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.