Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Hírek (G) Certuss látogatás

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Certuss látogatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2014. április 16. szerda, 00:00

Rendhagyó helyszínen: Szombathelyi Börtön

Certuss kazánház a Szombathelyi börtönben Certuss kazánház a Szombathelyi börtönben

Számos referencia partnerünknél szervezett találkozó után április 16-án egy rendhagyó helyszínt választottunk gépeink működésének bemutatására.
Az egyik kiemelt partnerünk, a Future FM Zrt. jóvoltából a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet látogatására kaptunk engedélyt, ahol IPSO mosodai gépeink és CERTUSS gőzfejlesztő berendezésünk is üzemel.
Szombathelyi Büntetés- végrehajtási Intézet Szombathelyi Büntetés- végrehajtási Intézet
A volt Savaria Laktanya helyén kialakított Büntetés-végrehajtási Intézet nyolcmilliárdos beruházás eredményeképpen készült el, s vált az ország egyik legkorszerűbb börtönévé.
A 13 hektáros területen fekvő komplexumot 10 darab őrtoronnyal megerősített 6 méter magas bástyafal veszi körül. Van itt színházterem, sportcsarnok, könyvtár, bírói tárgyaló, három munkacsarnok öltözőkkel, műhelyekkel, raktárakkal. A komplexumhoz tartozik a bástyafalon kívül egy irodaépület, konyha, mosoda, étterem, raktárak.
Szombathelyi börtön Ipso mosoda Szombathelyi börtön Ipso mosoda Szombathelyi Börtön Ipso mosoda Szombathelyi Börtön Ipso mosoda Szombathelyi börtön Ipso mosoda Szombathelyi börtön Ipso mosoda
A fogvatartottak ruháinak és ágyneműinek mosását ellátó Ipso mosoda éves szinten 145 ezer kg textíliát tisztít, egy műszakos üzemben, 6 munkatárs segítségével, akiből általában három fogvatartott.
A börtönben lévő 800 fő fogvatartott közül 460 fő végez valamilyen munkát az intézet területén.
A mosoda kapacitását a következő Ipso géppark látja el: 1 db 16,5 kg-os ipari mosógép (HD 165), 1db 30 kg kg-os ipari mosógép (HF 304) 1 db 57,5 kg-os ipari mosógép (HF 575) 3 db 30 kg kapacitású szárítógép (DR 80) 1 db szalagos kalander (CI 2050/500).
A 800 fő fogvatartott ruháit heti rendszerességgel mossák, két garnitúra öltözetet használva, s a teljes öltözet, a kültéri ruházat és az ágyneműk tisztítására kéthetente sor kerül.
Certuss gőzkazán Molnár Barnabás a Future FM Zrt-től
A mosoda és a konyha gőzellátását egy CERTUSS Universal 850 típusú gőzfejlesztő szolgáltatja: kevesen tudják, hogy a Certuss gőzfejlesztők pont a mosodákkal kerültek be hazánkba a 60-as években, így a technológia ellátására kitűnően megfelel. Teljesítménye 850 kg/h, ami a technológia gőzigénye alapján került kiválasztásra. A berendezés teljesen automata üzemű, segédberendezéseivel is alig foglal helyet a volt honvédségi konyhában.

A Bepatek Kft. két üzletágának értékesítési szakembere előadást tartott a börtönben található berendezések műszaki hátteréről, majd az üzemeltető házigazda, a Future FM Zrt. részéről is hallhattak egy érdekes beszámolót a vállalat elmúlt években végbement fejlődéséről és tevékenységéről.
A mosoda és a kazánház megtekintése után a börtön vezetősége lehetőséget biztosított vendégeink számára, hogy a börtön belső területeit is megtekintsék. A szigorú ellenőrzést a beléptetés során érdemes volt kivárni az utána következő érdekes sétáért cserébe, amelynek során megnézhettük a börtön udvarát, a cellákat, de még egy teljesen zárt dühöngő helyiséget is, amit a parancsnok elmondása szerint szerencsére még nem kellett igénybe venni létrehozása óta.
Az ország egyik legkorszerűbb büntetés-végrehajtási intézetének biztonságtechnikai felszereltsége maximálisan megfelel a mai modern nyugat-európai követelményeknek is.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.