Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Cégek Energia-tudatosság, egyedi megoldások

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Energia-tudatosság, egyedi megoldások PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2009. július 24. péntek, 08:21

Gyöngysorház Kft. az épület energetika területéről

 

Rovatunkban a gőzfejlesztéshez kapcsolodó szakmai területekről mutatunk be nagy tapasztalattal és tudással rendelkező cégeket.

 

A Gyöngysorház Kft. 10 éve az épület energetikai területen végez sokrétű szakmai tevékenységet. Ebbe bele tartozik a szakmai tanácsadás, tervezés, engedélyeztetési feladatok és kivitelezési, gyártási munka is. A cég folyamatosan foglalkozik az épületek és építmények energia ellátásával és az energia hatékonysággal. Tevékenysége során a takarékossági és a megújuló energiákkal való működést mindig szorgalmazta és kimagasló minőségben megoldotta.

A szolgáltatásokat a 2005 évben bevezetett ISO 9001 minőségirányítási rendszer bevezetése után csak fővállalkozóként végzi. Előzőek ismeretében és az időközben magasba szökő energiaárak kapcsán a következetesen igényes szakmai munkát végez és így a cég nagyon jó szakmai hírnévre tett szert.

A Gyöngysorház Kft. által készített energetikai tervek, szakvélemények, a Bepatek-kel kialakított kiváló beszállítói kapcsolat és a CERTUSS gőzfejlesztők magas minőségének köszönhetően több intézmény és vállalkozás komoly energia megtakarítást ért el, mint például:

  • A Törley Pezsgőpincészet Kft. részére végrehajtott energia-racionalizálási tervezésekkel és CERTUSS gőzfejlesztő telepítésével 40%-os megtakarítást ért el az éves energia felhasználásból.

  • A lőrinci DAE CHANG műveknél, ahol a termék-előállításnak technológiai folyamatában gőzt használnak, ehhez szintén CERTUSS kazán került telepítésre.

A tervezői tevékenység során is számos projekttel hozzájárult megrendelőinek energia és üzemeltetési költségmegtakarításához: (a teljesség igénye nélkül)

  • A Dunaharaszti Egészségház 0.-Ft/év energia költségű épület terve a HOLCIM AWARD pályázaton a szakmailag elismerten kiemelkedő pályázat közé került.

  • Az UNIVER Produkt Zrt. részére 30.000 m² új gyártó csarnok beruházáshoz készített gépészeti terve az elhasznált energia 35 %-os visszanyerésével komoly beruházási összeget és üzemeltetési költséget takarított meg.

  • Bóly város geotermikus energia felhasználás kivitelezésének műszaki vezetésével

  • Europrint Kft. Eger technológiai energia felhasználás megújuló energiákkal való csökkentés szakértőjeként.
A környezetvédelmi és piaci igényeknek megfelelően megújuló energiaforrásokat is széles körben adaptálja a cég a megfelelő megtérülés kihasználásával a fűtési energiaszükséglet és az elektromos áramigény kielégítésére. Kiemelten foglalkozik a föld, a nap, valamint a víz hőjét hasznosító hőszivattyúkkal, a napelemekkel, a különböző napkollektorokkal, valamint a korszerű házszigetelésekkel, fűtési rendszerekkel és medencék napkollektorokkal történő fűtésével.

Valójában a termékek és megoldások olyan sokrétűséget mutatnak, hogy nem lehet tipizálni semmit sem minden projekt külön megoldandó esettanulmány alapján kerül elemzésre és a terveket csak legjobban működő koncepció alapján kerülnek megvalósításra.

2008. decemberében Sarkadi Nagy Imre hivatalosan energia mentor lett, így a cég immáron energia-auditot is végez az energiatakarékosság és a megújuló energiák alkalmazásának előtérbe helyezésével hatósági engedély alapján.

2009. áprilisában a Gyöngysorház Kft. az előírásoknak megfelelően megújította ISO-minősítését, így az MSZ EN ISO 9001-2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert bevezette, így garantálja tevékenységének szabályozottságát, továbbá a megbízható működést és a vevői számára az elvárt teljesítést.

 

A Gyöngysorház Kft. piaci helyzete a jelenlegi megrendelői állomány tekintetében folyamatosan erősödik. Tevékenységének fejlesztése összecseng az EU-s energetikai és a magyar energiatakarékossági tervekkel, irányzatokkal. Ehhez a fejlesztéseket abban az irányban teszi meg ahol az energia takarékosság meg valósítása nem befolyásolja a komfort érzetet.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.