Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Esetek CERTUSS a műanyaggyártásban

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
CERTUSS a műanyaggyártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2009. október 09. péntek, 12:49

Gőz, mint oltóanyag?

gőzfejlesztő a műanyaggyártásban

A német CERTUSS új vevőként nyerhette meg az SGL csoportból a The Carbon Company- t, a jelentős műanyag előállító cégek közül. A The Carbon Company az egyik a világ vezető karbonból készült termékek gyártói közül, 40 termelő székhellyel, amiből 21 európai, 12 észak –amerikai és 7 ázsiai szerepel.

A Frankfurt melletti griesheimi ipari park az egyik a gyártó székhelyei közül, amelyet eddig idegen gőzzel láttak el. Az SLG Carbon GmbH három gőzfejlesztőt vásárolt a Certuss-tól, hogy saját gőzzel láthassa el a termelését. Mindhárom készülék konténerbe telepített és földgázüzemű, teljesítményük 1800 kg/h telített gőz 32 bar maximális üzemi túlnyomásnál. Mindegyik berendezés önálló, CERTUSS CVE ellátóegységgel felszerelt beleértve a vízelőkészítést és az automatikus vízkeménység ellenőrzést, gőzszárítót, füstgáz hővisszanyerőt, valamint egy gőzmennyiségmérőt. Mindehhez mindenkor szállítanak egy szekrénybe szerelt gáznyomásszabályzót a gázáramlásnyomás csökkentésére 6 bar-ról 50 mbar-ra.

Mindegyik komponense egymás alá került becsövezésre és behuzalozásra egy alacsony feszültségű leválasztó transzformátor beépítése mellett. A gőzberendezések nem igényelnek állandó felügyeletet és speciális Thermotimat kiegészítő vezérléssel felszereltek, ami teljesen automatikus ki-bekapcsolást és iszaptalanítást biztosít. Ezen kívül mindegyik kazánvezérlésbe egy Profi Bus csatlakozó modult helyeztek, amivel minden vezérlés visszajelzés és hibajelzés megjelenik a kezelőnél a fölérendelt irányítás technikán keresztül.

Funkciója egyrészt, hogy a különböző gyártógépeket és berendezéseket gőzzel fűtik. Ehhez átlagosan kb.2, 4 t/h, a csúcson nagyjából 3, 0 t/h telített gőz szükséges. Másrészt eddig elsőként alkalmaznak CERTUSS gőzfejlesztőt oltóanyagként a gyártó helységbe való befújásra, ahol a tüzet nem szabad más szerrel oltani. Azért, hogy ezt az oltási készenlétet egész évben, megállás nélkül, állandóan garantálják három egymástól függetlenül működő gőzfejlesztőt üzemeltetnek és csatlakoztatnak a gőzhálózathoz a gőzellátásért.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.