Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Termék, technológia Teljes gőzzel az italgyártásban is

> Cikkajánló  

A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
Teljes gőzzel az italgyártásban is PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2015. február 23. hétfő, 00:00

Sör, pálinka, ásványvíz

Italgyártás

A gőztechnológia az élelmiszeripar minden területén hatékony, gazdaságos megoldás. A különböző italtermékek gyártásában többféle funkciót is ellát eredményesen, amit a CERTUSS gőzfejlesztők partnereinek visszajelzései, tapasztalatai tükröznek legjobban.

Wagner Gábor
Szentkirályi Ásványvíz Kft.

Szentkirályi ásványvíz

"Cégünknél a gőzfejlesztőknek két felhasználási módja is van. Az egyik, amikor a palackozó gépsornál a központi tisztítórendszerben elviszik a gőzt és ott meleg vizet állítanak elő. Ez lemezes hőcserélőn keresztül történik.
A másik felhasználási mód a visszatérő üvegmosás során egy lúgos oldat felmelegítése, ez csöves hőcserélőn keresztül zajlik. Alapvetően a melegítéshez van szükség gőzre. Az elektromos kazánnál a Certuss gőzfejlesztő jóval költséghatékonyabb."

Kakuszi Csaba
Interwest Trade Kft.

  Interwest Trade Kft.

"Egy slim fóliával ellátott flakonos új terméket dobtunk piacra, amelynek csomagolási technológiája igényli a CERTUSS gőzfejlesztők használatát. A műanyag palackokra a gőz segítségével zsugorítjuk a fóliát. Egy hasonló flakont kell elképzelni, mint amiben a joghurtos termékek vannak."

Horváth Béla
Fonyódi Ásványvíz Kft.

Fonyódi Forrásvíz

"Üzemünkben fertőtlenítés és sterilizálás során használjuk a gőzt, amelyre a Certuss gőzfejlesztő a legjobb a piacon, használata nálunk elengedhetetlen."

Jáki András
Rotburger Sörfőzde


Rotburger Sörfőzde

"Egy korábbi gőzt előállító berendezés meghibásodása miatt került sor a használt CERTUSS berendezés beszerzésére, amely így már 13 éves kora ellenére is tökéletes állapotban üzemel. A komlóforralás esetén 100 fokig kell az üstöt melegíteni, amely egy nagyobb gőzmennyiséget igényel, ez azonban a CERTUSS gőzfejlesztőkhöz speciálisan kifejlesztett égő segítségével könnyedén megoldható."

Nagy Árpád
Árpád Pálinka


Árpád Pálinka

A 2013-ban telepített CERTUSS Junior 500-as gyorsgőzfejlesztő a kisüsti technológiát látja el gőzzel, s máig kb. 2700 üzemórát ment. 20-22 perc alatt fűti fel a 600 literes üstöt a forráspontra. Eddig 140 ezer liter pálinkát főztek a segítségével. Az oszlopos technológia főzőberendezésének gőzzel történő fűtése is folyamatban van, amely fejlesztéssel további jelentős energia megtakarításra kerül sor, mivel a gázégős fűtést ki lehet iktatni majd a rendszerből.
”A CERTUSS gőzfejlesztő óriási előnye, hogy szinte azonnal gőzt állít elő, így a kezelőknek nem kell ¾ órával előbb érkezni a főzés megkezdéséhez.” mondta el Nagy Árpád.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.