Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek (G) Takarmánygyártás gőzzel

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Takarmánygyártás gőzzel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2010. június 20. vasárnap, 00:00

Elkerülve a "medve fogást"!

Galldorf Táp Képgaléira itt!
Takarmánygyártók, tervezők és kivitelezők látogattak el Hernádra, a Galldorf Kft. takarmánygyártó üzemébe, a magyarországi CERTUSS mérnök szakembereinek kíséretében.
Az üzemlátogatást egy kellemes hangulatú prezentáció és ebéd előzte meg, amelynek helyszínéül a Hernádhoz közel elhelyezkedő Bagolyvár Étterem és Vendégház adott otthont, a gyönyörűen kialakított kerthelyiségével, és ízletes ételeivel. Képgalériánkat megtekintheti itt!

Galldorf prezentáció A prezentáción aktív érdeklődést mutató vendégek számos kérdéssel tették még érdekesebbé az elmondottakat, amelyekre Rákos Csaba ügyvezető igazgató, és Biberika János gépészmérnök adott szakmai választ.
A CERTUSS gőzfejlesztők számos referenciával rendelkeznek a takarmánygyártás területéről, a gőz használata ugyanis nagyon fontos funkciót lát el: nedvesíti a takarmányt a granulálás során, valamint számos esetben a higiénizálás feladatát is ennek segítségével végzik el. Automatikus működése, kis helyigénye, és 3 perces felfűtési ideje használatát igazán alkalmassá teszi a takarmány készítő üzemek számára.
Balla Ferenc termelési igazgató várta a Galldorf Kft telephelyén az érdeklődőket, s mutatta be először röviden vállalatát.
Az 1997-ben létrejött Galldorf Kft.-nek a megalakulást követő években két fő tevékenysége volt: broilercsirke nevelés és keveréktakarmány gyártás. Az 1998-2003-as években a intenzív technológiai fejlesztésbe kezdett, s ennek folyamán vásároltak CERTUSS gyors-gőzfejlesztőt is, amelyet a granuláló géphez használnak előkondícionálás céljából.
A Galldorf Kft. 2006. év végén a csirkenevelést végleg befejezte, a meglevő erőforrásait az ömlesztett takarmányok és a különböző takarmány kiegészítők gyártására és forgalmazására fordította.
E felvezető bemutatkozás után került sor a kazánház megtekintésére, amely a gőzfejlesztők valóban kis helyigénye miatt kissé szűkösnek bizonyult a nagyobb számú vendégcsoport számára.
Certuss kazánház Balla Ferenc mint felhasználó beszélt a gőzfejlesztőkről, s osztotta meg pozitív tapasztalatait annak előnyeiről. A 2 db CERTUSS Junior 600-as berendezés elmondása szerint tökéletesen kiszolgálja a technológiát, kezelése rendkívül egyszerű és biztonságos. "A berendezések működése teljesen zavartalan. A két gép összesen 1200 kg/h teljesítményre képes és alig foglalnak helyet." - mondta el.  Az éppen működésben lévő gőzfejlesztők kapcsán meggyőződhetett mindenki az alacsony kazánfal-hőmérsékletről és a prés gőzellátására való alkalmasságáról.
Balla Ferenctől megtudtuk, hogy a prés igényeihez a berendezés a speciális égőkialakítás miatt tud gyorsan alkalmazkodni, elkerülve ezzel a technológia bevizesedését, az úgynevezett „medve fogás”-t.
Biberika János műszaki jellegű kérdésekre válaszolt, s részletesen ismertette a berendezés felépítését. Elmondta, hogy a 2 gép felállítása azért előnyös mert így tartalékot képez, s kis terheléseken gazdaságosabb a két kicsiből egy gépet leállítani, mint egy nagy géppel vinni az üzemet.
Balla Ferenc a kazánház megmutatása után, engedett a vendégek érdeklődő nyomásának, s a programtól eltérően a prést is megmutatta a jelenlévő szakemberek számára. 
További képek Itt!

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.