Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek (G) Édesipari üzemlátogatás

> Cikkajánló  

A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Édesipari üzemlátogatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. december 14. szerda, 00:00

A mézes puszedli is CERTUSS-al készül

Certuss édesipari üzemlátogatás
Igazi karácsony előtti hangulatban lehetett része annak, aki december 8-án ellátogatott a CERTUSS gőzfejlesztőket forgalmazó Bepatek Kft által szervezett üzemlátogatásra, amelyet ezúttal az Urbán és Urbán Kft Dunakeszin lévő édesipari üzemében tartottak.

Az üzemben 2 műszakban készítették éppen a kiváló minőségű mézes puszedliket, csokiparányokat, kókuszos finomságokat amelyek aztán karácsonyi különleges csomagolásban kerülnek az üzletek polcaira.

A mézes, fahéjas, szegfűszeges illatokkal teli üzemben a tulajdonos, Urbán Tibor szigorú elvárásainak megfelelve, patyolat tisztaság és rend uralkodott még a feszített tempójú termelés mellett is.
Urbán Kft Certuss üzemlátogatás A mézes puszedlik cukormáz bevonatának készítéséhez a CERTUSS Junior 250 típusú berendezés szolgáltatja a gőzt, amellyel a cukrot a megfelelő állagúra olvasztják, majd a bevonatolás után visszahűtik. Kiválasztásánál a magas fokú üzembiztonság és a jó szervizháttér is szerepet játszott. A gőzfejlesztő a technológiai géptől távolabb, egy tágas helyiségben kapott helyet (itt megjegyezzük, hogy az üzem tisztaságához egy makulátlan kazánház tartozik). A berendezés 6 bar-os biztonsági szeleppel csak bejelentéskötelezett „kazánbiztosi” szempontból. Az üzemet időszakosan felügyelve látja el, nem igényel folyamatos ellenőrzést.


A finom kóstolókkal teli rendezvényen tervezők, vagy hasonló gyártók szakemberei vettek részt. Urbán Tibor érdekes üzemvezetése és beszámolója minden jelenlévő számára sok újdonságot tartogatott, amelyből megtudhatták, hogy az évek alatt honnan hova fejlődött a ma már ipari méretekben termelő példaértékű vállalkozás. S a fejlődésnek most sincs még vége, ugyanis éppen egy folyamatban lévő fejlesztés alatt áll az üzem, mellyel további kapacitás növekedés is várható.


Természetesen mindez a minőség megtartása mellett zajlik, az édes csemegék ma is éppoly finomak, mintha egy kis házi manufaktúrában készültek volna.

Műszaki információk és további szakmai hírek a www.bepatek.hu weboldalon.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.