Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Esetek Certuss a kacsa és libafeldolgozásban

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Certuss a kacsa és libafeldolgozásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2014. április 17. csütörtök, 00:00

A Tranzit-Food új üzemet avatott Nyírgelsén

  Tranzi Food új üzeme

Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében avatták fel a kacsa és liba feldolgozással foglalkozó Tranzit Food Kft. mintegy 600 millió forintból felépített továbbfeldolgozó üzemét szombaton Nyírgelsén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az eseményre a Bepatek Kft. is meghívást kapott. Az üzemben Ipso mosodai gépek biztosítják a munkaruhák tisztítását, és Certuss gőzfejlesztők látják el a termelést a megfelelő minőségű gőzzel.

A műtrágya-kereskedelemmel, zöldség- és gyümölcstermeléssel, feldolgozással, valamint mezőgazdasággal és állattenyésztéssel foglalkozó Tranzit Csoporthoz tartozó családi vállalkozás a beruházást részben saját erőből, illetve 240 millió forint értékű pályázat útján, munkahelyteremtő támogatás segítségével finanszírozta.

Tranzit Food Certuss kazánház Tranzit Food Certuss kazánház
Az új nyírgelsei üzem egyműszakos termelés esetén összesen 400, kétműszakos termelés esetén 600 embernek ad munkát.
Szabó Miklós, a cégcsoport alapító tulajdonosa az eseményen elmondta, a magyar húsipar évente 1,5 millió tonna élőárut dolgoz fel, amiből 700 ezer tonna a baromfi részaránya. Az 1990-ben alapított cégcsoport fő profilja a vízi szárnyas feldolgozása, de tulajdonában van 42 állattartó telep, 100 ezer tonna kapacitású takarmánykeverő, törzstenyészet, keltető és vágóhíd is. A végtermékeket teljes egészében exportra szállítják, a fő piacok Németország, Ausztria, Oroszország, Japán, Kanada, az Egyesült Királyság és Szlovákia.

Tranzit Food Certuss kazánház Tranzit Food Certuss kazánház
A szombaton átadott vízi-baromfi végfeldolgozó üzemben, a kacsa forrázó és sütő üstök melegítésére használt Certuss gőzfejlesztők 2012 és 2013 év során lettek beüzemelve. Az üzem gőzigényét jelenleg 3 db 1500 kg/h teljesítményű Certuss gyors-gőzfejlesztő látja el.

A Tranzit Csoport 2013-ban 30 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ezen belül a Tranzit Food Kft. 15 milliárdos árbevételt realizált. A cégcsoport az elmúlt három évben mintegy 5 milliárd forintot fordított fejlesztésekre, amelyből a nyírgelsei vágóüzem területén összesen 1,4 milliárdos beruházás valósult meg.

A nyírgelsei vágóüzemben további 1,2 milliárd forintos beruházás előkészítése van folyamatban, amely az elkövetkező két évben valósul meg és 30 százalékkal növeli az üzem kibocsátását. A cégcsoport ezen kívül egy nagyobb állattartó telep és új keltető üzem megépítését tervezi a következő két évben, mintegy 3 milliárd forintos beruházási értékkel.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.