Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Termék, Technológia
Termék, technológia
Termékismertetők, tájékoztatók, újdonságok bemutatása.

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. június 28. szerda, 14:00

Több mint 300 üzemben telepítették Magyarországon eddig a CERTUSS gőzfejlesztők JUNIOR típusát. A német gyártó előnye, hogy kizárólag a gyorsgőzfejlesztők fejlesztésére fókuszál, így mestere a területnek. Ennek és a német precizitásnak köszönheti idén 60 éves fennállását és piacvezető helyét is.

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér  

Bővebben...
 
100 éves unikális Tüzes gép Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. december 07. szerda, 11:59

1972 óta a Georgikon major része a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak és az ország jelentős műemlékei között tartják számon. A kiállítások többek között a növénytermesztés eszközeit és gépeit is felsorakoztatják, s elmondható, hogy ez az eszközkészlet hosszú évszázadokon át alig változott. A Georgikont alapító Festetics György gróf uradalmában törekedtek kizárólag az angliaihoz hasonló, korszerű földművelési rendszerek kiépítésére, képzett szakemberek alkalmazására.

100 éves unikális Tüzes gép Magyarországon

 

 

Bővebben...
 
Gyorsgőzfejlesztő használata a polisztirol gyártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. november 23. szerda, 11:06

Gyorsgőzfejlesztő használata a polisztirol gyártásban

Hőszigetelő anyagok közé soroljuk az épületszigetelés területén gyakran alkalmazott expandált polisztirol habot (EPS), illetve az extrudált polisztirol habot (XPS), és a formahabosított termékeket.
Az EPS gyártása során nagy hangsúlyt kap a gőz, hiszen az egyes lépések, mint az előhabosítás, pihentetés és formahabosítás mindegyikében részt vesz.

Bővebben...
 
A kórházi eszközök sterilizálásához szükséges megfelelő gőzminőség előállítható PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. szeptember 29. csütörtök, 00:00

Kórházi sterilgőz minőségéről a MEDING Konferencián

A kórházi eszközök sterilizálásához szükséges megfelelő gőzminőség előállítható  

Magyarországon a sterilgőz minőségi követelményeit az EN-285-ös szabvány tartalmazza, de ennek ellenére a legtöbb esetben nem használnak megfelelő minőségű gőzt a kórházakban.

Az Országos Orvostechnikai Egyesület tagjai és meghívott vendégei részére előadást szervezett kórházi sterilgőz témájában, amely egyre aktuálisabbá válik hazánkban is különböző egészségügyi problémák kapcsán.

Bővebben...
 
Mekkora súlya van tulajdonképpen egy felhőnek? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. szeptember 27. kedd, 00:00

Mivel a CERTUSS-nál mindent tudni kell a gőzről, megkérdezték tőlük, hogy valójában mekkora a súlya egy felhőnek, hiszen az nem más, mint gőz. 

 

Mekkora súlya van tulajdonképpen egy felhőnek?  

Minden gyermek tudja, hogy ami az égbolton a fejünk felett van, „csak” vízgőz. S amikor a felhőkép szinte súlytalanul lebegőnek vagy komoran fenyegetőnek tűnik, néha könnyeden vidám, majd sötétségbe borul az égbolt – kérdésessé válik, hogy vajon ezekből kiindulva lehet – e mérni a felhők súlyát? Amit erre a tudomány válaszol, több mint meglepő. A felhők súlyának megállapításához két tényező szükséges: az egyik a felhő mérete, nagysága; a másik pedig az, hogy mennyi vizet tartalmaz.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 11