Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Termék, Technológia A Certuss gőzfejlesztő "agya"

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
A Certuss gőzfejlesztő "agya" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2012. április 20. péntek, 12:30

A Certomat

Certuss gőzfejlesztő vezérlése Gőzfejlesztő certomat

Egy gőztermelő gép meghibásodása esetén (minden működő berendezés elromolhat, még a legjobb minőségű is) a szerviz technikusnak sokat segít, ha tudja, hogy a gép milyen üzemállapotokban volt, mik voltak a paraméterek, mielőtt a hiba megtörtént. Ez megkönnyíti a diagnosztizálást, a hibakeresést, és lehetőséget ad arra, hogy a hibát gyorsabban elhárítsa, elérve a termelés kiesés rövidülését. Nos, a Certuss gőzfejlesztőknek van egy ilyen rendszere: ez a Certomat.

A Certomat megjelenése előtt a Certuss egy sima számdiagnosztikai kijelzővel rendelkezett, mely az adott hiba alapján egy kódot írt ki: pl. gázhiány, túlnyomás esetén. A Certomat ehhez képest több, mint előrelépés: eltárolja a berendezés meghibásodásának okait, visszakereshetővé téve azt, sőt, bizonyos fontos paramétereket is elment, ami segíthet a hiba megtalálásában. Miért fontos ez? Sokszor e nélkül a technikus csak a kezelő elmondása alapján tájékozódhatott, aki vagy ott volt, de nem emlékezett jól bizonyos részletekre, vagy ott sem volt, és nem tudta, mi történt a meghibásodáskor vagy előtte.
Ennek vége, a technikus a Certomat alapján egyértelműen vissza tudja keresni, mik és mikor voltak az utolsó hibák, illetve hogy ekkor pl. mennyi volt a tápvízhőmérséklet.

Ezeket az üzemi- és hibajelzéseket a berendezés magyar nyelven ki is írja, ami bizonyos szituációkban sokat segít a kezelőnek, így nem kell a hibakódokat értelmeznie. A berendezés a valós üzemórákat számolja, sőt, a napi üzemidőt is letárolja. Megtudható belőle a főbb segédberendezések kapcsolásának gyakorisága, ezen kívül az elgőzölögtetőben fellépő nyomásnövekedések, ami a berendezések, részek élettartamáról, karbantartási szükségszerűségéről adhatnak információkat.

A hibajavításnál az utolsó 20 hibaüzenet lehívható, ez a hibaelhárítást teszi egyszerűbbé, de a karbantartás esedékességére is figyelmeztet. A karbantartás azért fontos, mert lecsökkenti a meghibásodás lehetőségét (ez egy termelő üzem alapgépénél nagyon fontos), és a gép hatásfokát mindig megfelelő szinten tartja. A Bepatek Kft. karbant Certuss gőzfejlesztő certomat gőzfejlesztő vezérlés artási szerződés lehetőségét is nyújtja ügyfeleinek, tervezhetővé téve ezzel a megelőző karbantartást.

A bemenő tápvíz hőmérsékletét is tárolja a gép, így nincs „sumákolás”, a berendezés nem mehet alacsony hőfokú tápvízzel (pl. fontos a termikus gáztalanítás miatt).

A Certomat egy komolyabb tárolómodullal is fel van szerelve, ebből lehívhatóak a gép hosszútávú üzemi és kazánállapotai: 5000 üzenet tárolására ad lehetőséget. Ehhez egy RS232 csatlakozási pont áll rendelkezésre, melyen keresztül a technikus a számítógépére hívhatja az adatokat.

 A Certomat alkalmassá teszi a Certuss gőzfejlesztőt épületfelügyeleti rendszerre való csatlakoztatásra, ehhez három feszültségmentes kontaktus áll rendelkezésre: egy gyűjtött hibajel és az égő üzemállapotai. Ez kérésre tovább bővíthető, pl. telefonvonalon keresztül is megoldható egy modemmel a rendszer lekérdezése, vagy akár a karbantartási munkák esedékességének automatikus jelzése egy központi hely felé.

 A Certomat alapáron a Certuss gőzfejlesztők szerves részét képezi, kimagasló és jól használható értéket nyújtva ezzel a felhasználóknak.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.