Ön itt van most:

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Miért kisebb a helyigénye? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2012. június 18. hétfő, 00:00

A CERTUSS gőzfejlesztő „kazánháza”

Certuss gőzakzán a békéscsabai kórházban Certuss gőzakzán a békéscsabai kórházban
Aki ipari gőzzel találkozik, foglalkozik, talán látott már hagyományos, „klasszikus” kazánházat: a nagyvízterű berendezések ilyen helyeken általában méretükkel uralják a helyet, nagy felületet elfoglalva főleg a kilógó szerelvényeikkel, a teljes körbejárhatóság igényével. Mellettük a komoly gáztalanító táptartály szintén a nagy helyigényű berendezések közé tartozik, méretes térfogatával nem csak energiaigényes és területigényes, hanem a kazánnal együtt igen nagy belmagasságot is kívánnak. A magasabb gőzoldali veszélyesség, kockázat miatt az ilyen vízteres kazánok komolyabb vízkezelést is igényelnek (a gőzfejlesztő képtelen pl. hagyományos kazánrobbanásra), így ez is jelentősen hozzájárul a jelentős helyfoglaláshoz.

Sokszor a kezelőknek külön Certuss gőzfejlesztő a békéscsabai kórházban Certuss gőzfejlesztő a békéscsabai kórházban kis tartózkodó helyiség szolgál a folyamatos felügyelet „ergonómikus” ellátásához (általában a klasszikus kazánházakban nagy zaj és meleg van, pl. a magasfokú sugárzási veszteségek miatt). Erősen rontja a helyzetet, ha ezek a kazánok régről visszamaradt, a mai fogyasztáshoz már túlméretezett rendszert látnak el kis kiterheléssel, rossz hatásfokon (azaz maga a kazán is már túlméretezett, ez még ma is sok helyen előfordul).
Fentiekből látszik, hogy pl. akár egy ilyen kazánkonstrukciónál kicsinek számító 3-4 t/h-s berendezéshez is egy elég komoly kazánház dukál (50-80 m2).

Nézzük a CERTUSS gőzfejlesztőt:

A gőzfejlesztők igazából nem igényelnek komoly kazánházat: aránylag nagy teljesítményű készülékek (1,4 t/h) is üzemelnek technológiai berendezések mellett, közös térben elhelyezve.
CERTUSS-al 4 t/h megoldható kb. 25 m2-en,  3,2 m belmagassággal, ilyenkor az esetlegesen felszabaduló kazánházat más célokra lehet felhasználni, pl. raktárként.

A CERTUSS berendezéseknek több okból kisebb a helyigényük:
  • függőleges csőkígyó elrendezésűek, ami rendkívül kis helyigényt tesz lehetővé
  • nem szükséges hozzájuk nagy teljes gáztalanító táptartály
  • legtöbb esetben elegendő egy egyszerű, kis helyigényű vízkezelés

Ráadásul a CERTUSS gőzfejlesztők alapkiszerelésben alkalmasak az időszakosan felügyelt üzemre, így a kezelőknek nem kell mindig a kazánok mellett tartózkodni.

Certuss gőzfejlesztő a Pálhalmai Agrospeciálnál Certuss gőzfejlesztő a Pálhalmai Agrospeciálnál Fenti jellemzők miatt a CERTUSS gőzfejlesztőket a technológia közvetlen közelébe is lehet telepíteni, hagyományos, drága és nagy kazánház nélkül is, csökkentve a gőz szállítási veszteségeit.

Összehasonlítva a kettő gőztermelő lehelyezési módot, nézzük, melyik a jobb
: esetleg egy olcsóbb használt nagyvízteres kazán egy drága kazánházzal, vagy egy új CERTUSS gőzfejlesztő egy olcsóbb kivitelezéssel, ugyanannyiért? Mert ez bizony realitás, a kettő kerülhet ugyanannyiba, és mi biztosan az utóbbit javasoljuk, hiszen miért költene a minőségi gőzfejlesztő helyett inkább a kivitelezésre?

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.