Ön itt van most:
Pellet Gőzfejlesztő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2012. augusztus 08. szerda, 07:53

Környezetbarát és gazdaságos fa pellet

Pellet gőzfejlesztő Pellet Gőzfejlesztő

A Bepatek Kft gőzfejlesztő üzletágának kínálatában megjelent a fa pellet tüzelésű gőzfejlesztő. A berendezés egyszerű felépítésű, minőségi alkotóelemekből van összeállítva.
A fapellet nagy fűtőértékű, könnyen tárolható és szállítható, tiszta tüzelőanyag. Átlagosan 2 kg fahulladékból előállított pellettel lehet 1 m3 földgázt kiváltani. A pellet égése során mindössze annyi szén-dioxidot bocsát ki, amennyit a fa élete során beszívott (szén-dioxid semleges), így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, valamint nem segíti elő az üvegházhatást.


A jó pellet és a fűtőértéke

A jó pelletnek (tanúsítvánnyal ellátott) kb. 4200 Kcal/kg fűtőértéke van. Ahhoz, hogy a gőzfejlesztő maximális kapacitását elérje, vagyis 150kg gőz 1 óra alatt, (ami kb. 100 000 Kcal/óra) kb. 24 kg pelletre van szükség óránként. Ez fajlagosan ca.16 kg pellet/100 kg gőzt jelent.

A keresztirányú cső-elrendezésű kazán minden szükséges szerelvénnyel, csőkötéssel és biztonsági elemmel el van látva, működtetése egyszerű és gazdaságos, magas hatásfokkal rendelkezik.
További előnyeiről és műszaki jellemzőiről itt olvashat: Pellet Gőzfejlesztő

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.