Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Esetek Mosodai beruházás technológiai kérdései

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Mosodai beruházás technológiai kérdései PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2013. június 23. vasárnap, 00:00

Vízlágyítás, víznyomás, vasalási technológiák - és egyéb szakmai válaszok, érdekességek

Hotel Délibáb mosodai bemutató
A Bepatek Kft idei első mosodai rendezvényét Hajdúszoboszlón, a négy csillagos Hotel Délibábban tartotta, ahol egy komoly fejlesztési projekt részeként nagy kapacitású mosodát hoztak létre IPSO ipari mosodai berendezések beüzemelésével. A prezentáció után érdekes témákat érintő szakmai beszélgetés alakult ki.

Ipso mosodai bemutató A hajdúszoboszlói strandfürdő közvetlen szomszédságában elhelyezkedő 245 szobás szálloda, a nagy melegre ellenére is sok szakembert vonzott. Klimatizált mosodájában üzem közben tekinthették meg az érdeklődők milyen gépösszetétel látja el a szálloda saját textíliáinak tisztítását.

A Csányi János által tartott IPSO prezentáció után a vendégeknek lehetőségük volt szakmai kérdéseket feltenni a Bepatek Kft szakemberei számára. Aktív beszélgetés alakult ki, amelyben az IPSO innovációinak ismertetésén túl gyakorlati kérdésekre is értékes válaszok születtek, Rákos Csaba ügyvezető igazgató közreműködésével.

A legérdekesebb témák között szerepelt például a mosoda vízlágyításának szükségessége, és annak problémaköre.
Rákos Csaba szakember elmondása szerint, a mosodai vízlágyítás elsősorban a mosási technológiára gyakorol nagy hatást 
A vízkő fűtőbetétekre való lerakódása, amely közismerten a negatív hatásaként szokott felmerülni a kemény víznek, kevésbé jellemző IPSO berendezések esetén. A magas hőfokú mosást követően általában hideg vízzel történő eljárás következik, így a hősokk megrepeszti a vízkövet, ami le is válik a fűtőbetétekről.
Sokkal fontosabb tehát hangsúlyozni, hogy a lágy vízzel történő mosás fele annyi mosószert igényel, vagyis költségmegtakarítás érhető el, ráadásul a mosási eredmény is lényegesen szebb lesz.

A Bepatek Kft másik üzletága, a gőzfejlesztés révén, a vízlágyítás területén is otthon van, így a gőztechnológiában használatos vízlágyító berendezéseket ajánlják mosodák számára is. (Ajánlatkérésével forduljon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen a kollégákhoz, vagy a +23-21-521521-es telefonszámon)

Hotel Délibáb bemutató IPSO mosoda a Hotel Délibábban Gyakran jelentkezik problémaként a helyi víznyomás alacsony szintje. Eredményeképpen az egyébként professzionális felhasználásra szánt ipari mosógép hibával leáll, mert túl fut az időn, ami alatt fel kellene töltenie. Erre megoldásként egy puffert kell beépíteni, nyomásfokozóval, és így akár 30 percet lehet megspórolni mosásonként, ami óriási energiamegtakarítást eredményezhet.

Több mosógépet üzemeltető mosodák
esetén kiváló megoldásként lehet alkalmazni az IPSO által kifejlesztett programozási szoftvert - Cygnus ASSIST - , amellyel laptopon keresztül kielemezhető, hogy melyik gépnél mennyi volt az állási és működési idő, majd ez alapján állítható be az optimális programozás.
A Hotel Délibáb mosodájában is eredményesen használják.

A vályús kalanderek
témaköre is felmerült, mint kérdés a vendégek részéről. Így Rákos úr, részletesen ismertette a jelenleg piacon lévő technológiák jellegzetességeit, továbbá ismertette a Bepatek Kft részletes összehasonlító elemzését is a vályús kalanderek típusairól és azok energiafelhasználásáról.
Az erről szóló írásunkat következő hírlevelünkben publikáljuk. Érdeklődők számára magát az elemzést e-mailben elküldjük, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre elküldött jelentkezés alapján.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.