Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Esetek IPSO-val szurkolunk a fehérvári jégkorongosoknak

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
IPSO-val szurkolunk a fehérvári jégkorongosoknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. október 18. kedd, 07:24

1970 óta tartjuk nyilván hazánkban a jégkorongot a sportok között, amikor megalakult a fővárosban a Budapest Volán SC hokiszakosztálya. Székesfehérváron 1977-ben nyílt meg a 3500 főt befogadni képes jégcsarnok, amely otthona lett a Budapesti Volán SC jégkorongszakosztályának, majd hivatalos edzés- és mérkőzéshelyszíne az Alba Volán SC jégkorongcsapatának. 

 

 

2010-ben kezdte meg működését az ország első Jégkorong Akadémiája Székesfehérváron, melynek célja a minőségi jégkorong-képzés minél magasabb szintű bevezetése volt. Az Akadémia keretein belül összesen 75 játékos korongozik jelenleg.

 

Egy-egy meccsnapon nagyságrendileg 80 kg mosandó gyűlik össze, mely többféle típusú anyagú textíliát jelent, a frottír törölközőtől elkezdve az elasztikus underwear öltözékig. Ez a sokszínűség megköveteli, hogy különös gondot fordítsanak a különböző típusú anyagok mosására. Egy átlagosabb edzőnapon pedig 30-40 kg mosandóval számolhatunk. Napi minimum 6 órát vett igénybe korábban a mosás, szárítás háztartási gépekkel. – monda el nekünk Kéri Rudolf, az Alba-Volán Sportklub felszerelésmenedzsere. A háztartási gépekkel szemben az ipari megoldások nemcsak kapacitásukat tekintve számítanak jó megoldásnak, hanem mindezzel együtt energia- valamint mosószer és öblítő megtakarítási szempontból is, hiszen a gépek automata mosószer-adagolóval működnek. Nem utolsó sorban 2 óra alatt elvégezhető a mosás-szárítás a korábbi több órás munkamenet helyett. A szárítógép folyamatos átfedésben működik a mosógéppel, így nyerve plusz időt.

 

A klub 2012-ben szerezte be első IPSO mosodai berendezéseit, s idén bővítette gépparkját egy IPSO IY 135-ös prémium elektromos ipari mosó-csavarógéppel és egy IPSO DR035-ös prémium elektromos ipari szárítógéppel. A beruházásnál maximum 3-4 éves megtérülési időt számoltak. Az első beszerzést alapos utánajárás előzte meg a menedzser részéről, aki  csaknem 10 mosodával rendelkező céggel beszélt, mielőtt javasolta megvételre a belga gyártó gépeit. A vélemények alapján a legmegbízhatóbb márkának mutatkozott az IPSO a piacon. A döntést az is megalapozta, hogy több árajánlat közül ár-érték viszonylatában is messze a legjobb versenyzőnek bizonyult a világszerte ismert mosodai márka. 2016-ra már saját tapasztalatok is alátámasztották a korábban partnerek által elmondottakat, Kéri Rudolf kimondottan pozitív döntésnek ítéli az IPSO gépek megvásárlását. Az 5 év garancia a fő alkatrészekre csak ráadás volt és megerősítette a jó választást.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.