Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Esetek Újabb higiénikus mosoda átadás

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Újabb higiénikus mosoda átadás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. június 06. kedd, 09:50
Évi 1,6 millió kg textília higiénikus tisztítására képes a tavasszal újonnan átadott regionális mosoda a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén. A budapesti gyakorlathoz hasonlóan fogvatartottak dolgoznak a 100%-ban állami tulajdonban lévő Sopronkőhidai Ipari és Szolgáltató Kft. üzemében, ahol a munkalehetőség mellett folyamatos képzés is rendelkezésükre áll. 

 

A korszerű mosoda felülnézetből A korszerű mosoda felülnézetből

 

A korszerű mosoda felülnézetből

 

 Két műszakban, 50 fogvatartott dolgozik a főként állami intézmények, elsősorban kórházak speciális igényeit kielégítő 1200 négyzetméter alapterületű mosodában. A magas színvonalú, korszerű mosodai tevékenységet négy mosó-csavarógép, szárítógépek, présvasalók és hajtogatógépek teszik lehetővé, melyek speciális mosási technológiával segítik megőrizni a textilanyagok élettartamát is. Beépítésre került egy 1300 kg/h gőzteljesítményű CERTUSS Gőzfejlesztő a mosoda gőzellátása céljából. A beruházást a Future FM Zrt. maximális hozzáértéssel bonyolította, s a technológiát a BEPATEK Kft. szállította le a megadott határidőre, majd elvégezte a berendezések beüzemelését. A zöld mezős beruházás hozzávetőleg 6 hónap alatt készült el, mely a résztvevők nagyfokú jártasságát mutatja. Magyarországon jelenleg kevés olyan gépforgalmazó van, aki saját szervizzel, szerviztechnikusokkal rendelkezik, márpedig egy ilyen volumenű beruházásnál ez a szakértelem elengedhetetlen. 

Munkavégzés a higiénikus üzem tiszta, kirakodó oldalán Munkavégzés a higiénikus üzem tiszta, kirakodó oldalán

 

 Munkavégzés a higiénikus üzem tiszta, kirakodó oldalán 

 

Bal oldalon az IPSO IB 44 kg töltőkapacitású higiénikus mosó-csavarógépe, jobb oldalon egymás mellett a 150, a 200 és a 300 kg töltési kapacitású higiénikus gépek. Bal oldalon az IPSO IB 44 kg töltőkapacitású higiénikus mosó-csavarógépe, jobb oldalon egymás mellett a 150, a 200 és a 300 kg töltési kapacitású higiénikus gépek.

 Bal oldalon az IPSO IB 44 kg töltőkapacitású higiénikus mosó-csavarógépe, jobb oldalon egymás mellett a 150, a 200 és a 300 kg töltési kapacitású higiénikus gépek. 

 

IPSO DR 120 és 170-es gézfűtésű ipari szárítógépek, melyek OPTimum professzionális túlszáradás védővel működnek, mely technológia alapja a maradék nedvesség mérés, hogy a textíliában lévő maradék nedvesség állítható legyen 0-40% között, így a megfelelő vasalási minőség kiválóan biztosítható. Háttérben a vasalóprések. IPSO DR 120 és 170-es gézfűtésű ipari szárítógépek, melyek OPTimum professzionális túlszáradás védővel működnek, mely technológia alapja a maradék nedvesség mérés, hogy a textíliában lévő maradék nedvesség állítható legyen 0-40% között, így a megfelelő vasalási minőség kiválóan biztosítható. Háttérben a vasalóprések.

 Az IPSO DR 120 és 170-es gázfűtésű ipari szárítógépek OPTimum professzionális túlszáradás védővel működnek, mely technológia alapja a maradék nedvesség mérés. Ennek célja, hogy a textíliában lévő maradék nedvesség állítható legyen 0-40% között, így a megfelelő vasalási minőség kiválóan biztosítható. Háttérben a vasalóprések. 

 

A 3300 mm hengerhossz szélességű, 900 mm hengerátmérőjű nagyteljesítményű kalander A 3300 mm hengerhossz szélességű, 900 mm hengerátmérőjű nagyteljesítményű kalander

 A 3300 mm hengerhossz szélességű, 900 mm hengerátmérőjű nagyteljesítményű kalander

 

Munkában – vasalóasztal, elektromosan fűtött vasalófelülettel, kézi vasalóval, ujja segédpárnával. Munkában – vasalóasztal, elektromosan fűtött vasalófelülettel, kézi vasalóval, ujja segédpárnával.

 Munkában – vasalóasztal, elektromosan fűtött vasalófelülettel, kézi vasalóval, ujja segédpárnával.

 

 

Forrás: Higiénikus mosodával bővült a börtön Szombathelyen. http://112press.hu/hirek/reszletek/mosoda_szomabthely_borton_atadas/

Képek: Rákos Csaba; 112press 

 

 

 

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.