Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Hírek (M) Higiénia fenntarthatósággal – IX. Országos Textiltisztító Konferencia beszámoló

> Cikkajánló  

28 éve mosnak IPSO gépekkel Pannonhalmán 28 éve mosnak IPSO gépekkel Pannonhalmán
2017. május 15., hétfő | vitezeva
A BEPATEK 1989-es megalakulása óta közel 1200...
Bővebben >>
Támogatás a Budaörsi Mentőállomásnak Támogatás a Budaörsi Mentőállomásnak
2017. május 16., kedd | vitezeva
A 2005 elején alakult Országos Egyesület A...
Bővebben >>
Újabb higiénikus mosoda átadásÚjabb higiénikus mosoda átadás
2017. június 06., kedd | vitezeva
Évi 1,6 millió kg textília higiénikus...
Bővebben >>
Higiénia fenntarthatósággal – IX. Országos Textiltisztító Konferencia beszámoló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. december 06. kedd, 09:31

Előadóként és kiállítóként képviselte a BEPATEK Kft. az IPSO belga cég mosodai berendezéseit a IX. Országos Textiltisztító Konferencián a sümegi Hotel Kapitányban.

 Az előadások témái között szerepelt az európai textiltisztítás fenntarthatósági elveinek kérdésköre, továbbá Ecker Gabriella, a Textilipai Műszaki és Tudományos Egyesület főtitkára ismertette azokat a változásokat. Amelyeket az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) korszerűsítése kapcsán a textiltisztító és textilszínező iparral kapcsolatban végrehajtottak. A konferencián köszönetet mondtak azon cégek számára, akik közreműködésével a nagyüzemi mosással, foltkezeléssel és vegytisztítással kapcsolatos gyakorlati foglalkozások megvalósultak. Az ECOLAB előadásában Kristina Venckute a fenntarthatóságról, mint versenyelőny szerző tényezőről beszélt, kiemelve a víztakarékosság fontosságát. Ha a textiltisztításban hatékonyabb vegyszereket alkalmaznak, amikből kisebb mennyiség is elegendő, kevesebb csomagolóanyagra van szükség, ami a környezetvédelem szempontjából is előnyös.

 

Csányi János mosodai üzletágvezető az IPSO berendezések kapcsán az olyan új, környezetkímélő technológiákról beszélt, mint a SmartCLEAN nedvestisztítás, amely segítségével kevesebb víz-, mosószer- és energiafelhasználásra van szükség, vagy a SmartWave vezérlési technológia, amelynek lényege, hogy az egyes mosási szakaszokban a program igazodik a textil vízfelvevő képességéhez, és ehhez állítja be a vízszintet a hatékony, energiatakarékos mosás érdekében. A szárítógépekben alkalmazott Overdry Prevention technológia a túlszáradás ellen véd, mely segíti megakadályozni, hogy a textil szálai megégjenek, elszineződjenek.

További technológiai újdonságokról olvashat a www.iparimosogep-bepatek.hu oldalon. 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.