Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Cégek Egy dinasztia története

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Egy dinasztia története PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2009. szeptember 21. hétfő, 08:08

100 éves a német STAHL - ipari mosógép gyártó

Stahl története

Idén 100 éves a STAHL német ipari mosógép gyártó. Az évente 500-600 mosodai gépet gyártó cég 7500 nm-en, jelentős arányban kézi munkával végzi a gyártási folyamatokat, amely a különlegesen magas minőség egyik alapgaranciája. Emellett természetesen a nagy fém megmunkálási folyamatokat itt is robotok végzik, s a teljes megmunkálás elejétől a végéig a gyár területén folyik.

 

100 éves a Stahl

A gyárat 1909-ben Gottlob és Karoline Stahl alapította Stuttgartban. Majd 1926-ban Maichigenbe költözött az üzem és még fahengerű mosógépet gyártottak. 1934-ben kezdődött a fűtött vasalóhengerek gyártása, amellyel növelték jelenlétüket a mosodaiparban. 1938 egy új generáció képvsielője Willy Stahl vette át a vállalat irányítását. 10 év múlva gyártották le az első fém mosógépet. Sok-sok év fejlődés és növekedés után 1980-ban egy új piaci szegmens meghódítását érték el a DIVIMAT higiénikus mosógép kifejlesztésével.

 

1993-ban ismét egy siker történetet tudtak megvalósítani az ATOLL mosó-csavarógép sorozat bevezetésével. 2002-ben a 4 Stahl fivér mérnök végzettséggel csatlakozott a management-hez: Jochen, Werner, Uwe, és Thomas Stahl mint a 4. generációja a Stahl dinasztiának. 2007-ben már az ő közreműködésükkel jött létre az új nagy kapacitású szárítógép kifejlesztése.

A világ egyik legnagyobb kalandere

2008-ban kezdték el a fejlesztését a jelenleg a világ egyik legnagyobb méretű kalanderének a STAHL sindelfingeni gyárában. Átmérője 2010 mm, és érdekessége még, hogy a kalander súlya 12 tonna, amely már a szállíthatóság határát is jelenti egyben. Teljesítményét 15%-kal tudták megnövelni azzal, hogy a beadagoló részt hosszabbra tervezték.
A frekventált helyszínen elhelyezkedő, Sindelfingen-ben lévő gyárban a magas üzemeltetési költségek miatt csak a legmodernebb és legkorszerűbb gépek gyártása gazdaságos.

STAHL termékeket Magyarországon leginkább kórházakban alkalmaznak, ugyanis az elsők között voltak akik steril ipari mosógépekkel jöttek ki a piacra.
STAHL gépekről további információk a Bepatek Kft-től.www.bepatek.hu

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.