Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Termék, Technológia Energiaköltség csökkentés

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Energiaköltség csökkentés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Zsibrita Krisztián   
2010. április 09. péntek, 07:29

Energiamegtakarítás a Mosodaiparban

 

A jelenlegi kicsit nehéz helyzetben lévő mosodaipar egyre inkább koncentrál fenntartási, és üzemeltetési költségeinek minél hatékonyabb csökkentésére. Ezt természetesen az ipari  berendezéseket gyártó cégek is követik, és a gépek kifejlesztésénél a minőségen és megbízhatóságon túl ma már az energiahatékonysági szempontok kerülnek előtérbe.

A belga IPSO gyár már régóta hangsúlyozza a piacon erős értéket képviselő és környezetvédelmi szempontoknak is megfelelő energiahatékonysági ismérveket, amelyekkel az általa készülő gépek rendelkeznek.Az IPSO magyarországi képviselete, a Bepatek Kft, egy új akció bevezetésével rukkolt elő erre az évre, amelynek értelmében minden hónapban a legtakarékosabb IPSO géptípusokból választva, 15%-kal olcsóbban kínálja azt.Áprilisban egy 23,5 kg-os kapacitású mosó-, csavarógépre esett a választás, az IPSO HF 234 Premium elnevezésű elektromos ipari mosógépet 15%-kal olcsóbban vásárolhatják meg az érdeklődők május 05-ig. Az elektromos ipari mosógépnek kiemelkedően magas G faktora jóval rövidebb szárítási időt eredményez, ezáltal jelentősen csökkenti a szárítás alatt felhasznált energiát.Az ipari mosógépeknél ismert G-faktor mutató a szakavatottnak számára biztosan egyértelmű, azonban talán laikusabb felhasználók számára érdemes az alábbiakat elolvasni.
Centrifugálási fordulatszám (G-faktor):
Minél magasabb G-faktorral (centrifugálási fordulatszám négyzetétől és dobátmérőtől függő tényező) rendelkezik a berendezés annál kevesebb időt kell az azt követő szárításra kalkulálni, így általános textíliák mosásánál a szárítási idő csökkentésével rengeteg energia megtakarítható.
 
A G-faktor és még további ismérvek alapján az Ipso saját maga sorolta energiaosztályokba géptípusait, amelyet korábbi cikkünkben már közöltünk. Ennek eredményeként jött létre az alábbi energiaosztály táblázat. A táblázathoz tartozó magyarázó leíráshoz kattintson ide.
 
 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.