Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Termék, Technológia Programozás az energiatakarékosság jegyében II.rész

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Programozás az energiatakarékosság jegyében II.rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Greskó Andrea   
2010. november 12. péntek, 00:00

A mosógép programozás "ipari" szintje

ipari mosógépek programozása

Az ipari berendezések energiahatékonyságát leginkább a különböző programozási lehetőségek határozzák meg.
Lényeges, hogy milyen mosási programot választunk. Fontos a ruha anyaga, a szennyeződés mértéke, illetve fajtája. Mindezt szem előtt tartva programozzuk be a gépet, így optimális víz és energiafogyasztást érhetünk el.

Ipso ipari mosógépek Az IPSO mosodai berendezések típustól függően akár 99 program tárolására is alkalmas mikroprocesszoros vezérlésűek. A programozható paraméterek a következők: ciklusidők, dob forgási sebesség, vízszint, hőmérséklet, időstop.

Lehetőség van minden egyes programszakasz saját kezű összeállítására egy számítógép segítségével. A hőmérséklet szakaszonként beállítható, ami azt eredményezi, hogy egyetlen program 3 mosást is tartalmazhat.

 • A mosási ciklus minden egyes részét különböző vízszintre lehet beprogramozni, méghozzá centiméterenként. Ezzel jelentős energia megtakarítás érhető el a vízfogyasztás vonatkozásában.

 • A hőmérséklet egészen pontosan, fokonként beállítható.

 • Egyes vezérlés típusoknál lehetséges 6 folyékony mosószer szivattyú vezérlése, valamint 6 vízbevezetés működtetése.

 • A 2 kifolyó szelep vezérlése, az öblítővíz visszanyerését teszi lehetővé, melyet a következő előmosási ciklusban újra fel lehet használni. Ez is fontos szempont ma, amikor a magas vízárak mellett a csatornadíjat is fizetni kell.

 • Beállítható a dob forgási és állási ideje. Ez fontos funkció lehet kímélő mosásoknál és egyes speciális feladatoknál.

 • A frekvenciavezérlésű motornak köszönhetően a fordulatszám is beállítható, így hatékonyabban óvható a ruha anyaga, nem kell, hogy roncsolódjanak, illetve felesleges erőhatások érjék magát a berendezést.

 • A késleltetett indítás szintén egy remek funkció. Ennek segítségével a mosógép egy általunk meghatározott időpontban kapcsol be, pl. hajnalban és reggel mikor a munkát kezdik az alkalmazottaink már egy adag kimosott ruha várja őket.

 • Ugyancsak a hatékony időbeosztást segíti, hogy látható a mosási ciklus befejezéséig hátralévő idő.

 • Egy kijelzőn keresztül folyamatosan látható, hogy a program melyik része fut éppen.

 • A takarékossági nyomógomb azt a megoldást kínálja kisebb mosási adagok esetén, hogy a gép csak kevesebb vizet használjon fel.

 • Az áramkimaradás sem okoz gondot a beprogramozott vezérlés ott folytatja a mosást, ahol éppen félbeszakadt. Szükségtelen elölről indítani a programot.

A Bepatek Kft. szakképzett értékesítői szívesen állnak rendelkezésükre személyesen is, amennyiben kérdésük merült fel a témával kapcsolatban, vagy további pontos részleteket szeretnének megtudni. Érdeklődésüket itt várják a Bepatek Kft. munkatársai: 06-23-521-521, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

Részletes termékinformációk, prospektusok letölthetőek a www.bepatek.hu weboldalon.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.