Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Cégek Energiamegtakarítás gőzfejlesztővel

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Energiamegtakarítás gőzfejlesztővel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2010. június 20. vasárnap, 00:00

Egy sikeres magyar projekt!

  Dunaferr mosoda

A Dunaújvárosban működő LEAS-ING Kft. mosodavezetőjével, Bencze Gáborné Máriával beszélgettünk cégük tevékenységéről, mosodai üzemük műszaki felszereltségéről, felépítéséről, s utóbbi években elért jelentős üzemeltetési költségmegtakarításról.

Bencze Gáborné Mária 11 éve látja el a korábban Dunaújvárosi Komplex Kft-ként üzemelő mosoda vezetését, és előtte helyettes vezetője volt az akkori szállodai üzletágnak.
Nagy szakértelemmel és sok éves tapasztalattal a háta mögött irányítja a ma már LEAS-ING Kft-ként működő, elsősorban munkaruhák tisztításával foglalkozó vállalatot.
A mosoda mellett a varroda teszi kompletté a cég szolgáltatásait, ahol a munkaruhák javítását, és varrását is elvégzik.
2008-ban jelentős fejlesztésen ment keresztül az üzem, s ennek következtében a korábbi vezetékes gőzellátást CERTUSS Junior 300-as gőzfejlesztő beiktatásával váltották ki, amely az előzetes tervek szerint is a leggazdaságosabbnak bizonyult. "Azóta konkrét számítások igazolják, hogy a korábbi megoldáshoz képest havi 800 ezer és 1 millió Ft közötti energiamegtakarítást értünk el a CERTUSS gőzfejlesztő használatával, amely a teljes mosodai kapacitás 80%-t kiadó vegytisztítási tevékenységet látja el gőzzel." - mondta el Bencze Gáborné. A gőzfejlesztők napi 8 órában üzemelnek a 10-12 ezer kg/hó kapacitású mosodában. A géppark kialakítása és fejlesztése is jelentős mértékű volt, ugyanis a korábbi nagy teljesítményű (50kg-os) ipari mosógépet célszerűbb volt két db 16,5 kg-os IPSO ipari mosógéppel kiváltani, amely a kapacitás 20%-át adó vizes mosást teljes mértékben kiszolgálja. Ehhez kapcsolódóan az elöregedett, és korszerűtlen gőzös szárítók helyett 2 db IPSO gázos ipari szárítógép (14 kg, és 28 kg) beszerzése is megtörtént, amellyel így a géppark a leghatékonyabb összeállítást érte el.
A 2005. évi beruházás keretében egy korszerű foltkezelő asztal is beállításra került, amely lehetőséget nyújt a legmakacsabb foltok eltávolítására is.
Bencze Gáborné elmondta, hogy a vizes mosást elsősorban a bőrrel érintkező alsóneműk, flanel ruhafélék, és törölközők tisztítására használják. A vegytisztítást jelenleg 3 vegytisztítógéppel végzik, amelyből 2 a Firbimatic olasz gyár terméke. "Így a teljes géppark tekintetében a BEPATEK Kft vált kiemelt beszállítónkká, akivel az azóta létrejött karbantartási együttműködés is zökkenőmentesen zajlik." - tette hozzá a mosodavezető elégedetten.
Dunaferr A cég kapacitását legnagyobb részt a Dunaferr gyár munkaruháinak tisztítása teszi ki, de ezenkívül is számos partnerrel rendelkeznek, s a megfelelő szakértelemmel és a jó minőségű szolgáltatással új ügyfelek érdeklődését is magukra irányítják.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.