Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Esetek Optimális mosodai átalakítás

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Optimális mosodai átalakítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. február 11. péntek, 11:46

Gőzfejlesztők segítségével javított energiamérleg egy mosodában

gyors-gőzfejlesztők

A Mittelsächsische Textilreinigungs- und handels AG (MTR) átalakította és felújította a Riesában működő telephelyét. Az egyik legfontosabb intézkedés keretében leállította a központi nagy gőzfejlesztőt és nyolc hatékony gyors gőzfejlesztőbe ruházott be.

A Mittelsächsische Textilreinigungs- und handels AG (MTR) kereken 250 munkatársával a kórházak és idősek otthonok textilekkel való teljes körű ellátására szakosodott. A mosoda kapacitása naponta kereken 35 és 40 t ruhamennyiség közötti. A következő évek kihívásaira adott válaszként az MTR több millió eurót ruházott be a Riesa városában működő telephely átalakításába és korszerűsítésébe. Ezeknek a beruházásoknak a fő célja az volt, hogy a lényegesen hatékonyabb technikával kímélje az erőforrásokat, és optimalizálja a teljes üzem gazdaságosságát. A korszerűsítés egyik legfontosabb lépése volt a 4 tonnás központi nagy gőzfejlesztő leállítása, és nyolc nagy hatékonyságú gyors gőzfejlesztőjébe való beruházás.

Nem kell leállni a karbantartás alatt

riesai mosoda „A gőzfejlesztők révén a vállalat nagy megtakarítási potenciált tudott felmutatni. A beruházás óta az átlagos fogyasztásunk egy tonna ruhára vetítve már csak 1,4 MWh. A központi gőzfejlesztő berendezéssel összevetve a gőzfejlesztés energiaigénye 20 százalékkal csökkent.”
Emellett a gépeket kompakt felépítésük miatt a végfelhasználókhoz és a gépekhez sokkal közelebb állították fel. Ennek révén rövidülnek a vezetékek útjai, valamint a szerelés és a szigetelés munkaigénye. A több egységből álló berendezés további előnye, hogy karbantartási és ellenőrzési munkák esetén az üzem zavartalanul fenntartható.
 
Forrás: RW Textilservice
 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.