Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Esetek Esettanulmány: a siker titka

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Esettanulmány: a siker titka PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2013. április 25. csütörtök, 00:00

A menyasszonyi ruha tisztításának fortélyai

menyasszonyi ruha tisztítás menyasszonyi ruha tisztítás

A siker a recepciós pultnál kezdődik - Richard Neale, az angol LCNI szaklap állandó szakértője szerint. A szakmai vizsgálat és a gondos kezelés elengedhetetlen a sikeres esküvői ruha szolgáltatás esetén.

A későbbi problémák 90%-a elkerülhető a ruha átvételekor, a fennmaradó 10 % pedig a gondos kezelés során.
Az első lépés, hogy UV lámpával át kell világítani a ruhát átvételkor, hogy minden foltra fény derüljön. Pl a citrom és a pezsgő láthatatlan nyomot hagy a textilen, de UV lámpával előjönnek ezek a foltok is. Ezek a foltok jól eltávolíthatóak, és az ügyfél előtt vizsgálhatóak, így a későbbi vitás helyzetek elkerülhetőek.
A gondos kezelés azt jelenti, hogy előkezelésnek vetjük alá vízben és megfelelő mosószerben a ruha szegélyvonalát. A vízbázisú előkezeléssel annyi sár és egyéb szennyeződést el kell távolítani, amennyit csak lehetséges és szinte szárazra törölni, mielőtt a vegytisztító gépbe kerül. Ez a módszer több éves időtartamra biztosítja, hogy a ruha jól nézzen ki.

Nézzünk konkrét eseteket:

besárgult esküvői ruha besárgult esküvői ruha Amikor az elefántcsontszínű ruha besárgul

Hiba: A tisztítás után az elefántcsont fehér ruha sárgára változik.

Okok: A szövet lúgosságát/savasságát négyszínű pH univerzális indikátorral mértük. Az anyag pH értéke 4, azaz a sav semleges. A sav erózió okozta a sárgulást a szárítás alatt és az azt követő tárolási időszakban.

Felelősség: A tisztítót terheli a felelősség. A gép savassága okozta a hibát, ami lehet a gép falára lerakódott perklór maradványok repedése miatt, ami sósavat termelt.

Helyreállítás: Újra tisztítással esetleg lehet javítani a hibán, de a sárga szín nem fog teljesen eltűnni. A hasonló hibák kockázatát csökkenteni lehet a gép kitisztításával, a falak lekaparásával, a termosztát átállításával 3-5 C-ra. Érdemes ellenőrizni az adalékanyagok savasságát-lúgosságát.

Következő hírlevelünkben folytatjuk az esetek elemzését!


 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.