Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Esetek 28 éve mosnak IPSO gépekkel Pannonhalmán

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
28 éve mosnak IPSO gépekkel Pannonhalmán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2017. május 15. hétfő, 13:01

A BEPATEK 1989-es megalakulása óta közel 1200 intézményben üzemel IPSO mosodai berendezés. A felhasználási területek között szerepel többek között szálloda, panzió, kórház, iskola, kollégium, számos sportklub, börtön, egyházi intézmények. Tavalyi felmérésből kiderült, 244 szociális intézmény használja a belga cég berendezéseit Magyarországon. Van olyan helyszín, ahol a cég alakulása óta, tehát 28 éve segíti ilyen berendezés a mosodai kollégák munkáját.

 


Ezek közé tartozik tavaszi partnerlátogatás helyszíne, a Pannonhalmi Főapátság is, ahol összesen 7 IPSO gép, köztük két szárítógép, négy mosó-csavarógép és egy szalagos kalander található. Tavalyi évben került beszerezésre egy 28 kg-os magas fordulatszámú classic elektromos mosó-csavarógép a legújabb IY sorozatból. 

 
Az Apátsági mosodában 3 fő dolgozik, egy műszakban. A mosoda műemlék épületben található, így nehéz a szakszerű kialakítás, de a lehetőségekhez mérten három elkülönített helyiségben történnek a munkafolyamatok. Török Istvánné Marika, az Apátság higiéniai vezetője elárulta, hogy 2019-ben épül egy új szálloda Pannonhalmán, és abban a mai igényeknek megfelelő korszerű mosoda is kialakításra kerül. Addig az apátsági épületben tisztítják a 35 bencés szerzetes és a kollégiumban lakó diákok ruháit, a rendezvényeken használt textíliákat, a Szent Jakab zarándokház ágyneműit, továbbá a szociális otthon 60 lakójának ruhaneműit. Összességében nagyságrendileg 3500 kg szennyes megy át a mosodán havi szinten. 
 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Partnerlátogatás során a mosodán kívül a vendégek Ásványi Ilona, a Főapátsági Könyvtár igazgatójának vezetésével megtekintették a Főapátsági Könyvtárat, a Porta Speciosa-t és kerengőt, valamint a Bazilikát az altemplommal együtt, majd a Viator Étterem és Borbárban került sor a közös ebédre, ahol lehetőség nyílt közvetlen beszélgetésre és kérdések feltevésére is Csányi János, a BEPATEK mosodai üzletágvezetője, valamint Greskó Andrea, szervizvezető felé.  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.