Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Hírek Ruhajelölés mikrochippel

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Ruhajelölés mikrochippel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rákos Csaba   
2010. május 11. kedd, 10:12

Ruhajelölő rendszer nagy mosoda által kifejlesztve

ladybug textília számláló
A Bepatek Kft Házi Szakkiállításán május 5-én Kutluhan Usta mutatta be, az általa képviselt 17 tonnás mosodában kifejlesztett rádiófrekvenciával működő ruhajelölő komplett rendszert. Az ügyféltől elszállított szennyes ruhától az ügyfélhez visszaszállított tiszta ruháig követi nyomon a mikrochipekkel ellátott textília sorsát, mindezt egy erre a rendszerre kifejlesztett szoftver segítségével, amellyel statisztikák is egyszerűen készíthetők.

A 3 állomásból álló rendszer egészen új megoldást és segítséget nyújt kórházak, szállodák mosodái számára, munkaruha tisztításával foglalkozó mosodák számára, illetve a nagy méretű 4-5 tonna kapacitás feletti mosodák számára.
A 3 napos házi szakkiállítás első napja teljes egészében az újdonság, vagyis az RFTT rendszer bemutatására fókuszált, s a nagy számú érdeklődő számára rendkívül meggyőző prezentáció a berendezés számos előnyét mutatta be.
Az alábbiakban az RFTT rendszer egy rövid ismertetője után a leglényegesebb előnyeit mutatjuk be, mind a mosodák ügyfelei, mind pedig maguk a mosodák szempontjából.

ladybug textília számláló berendezés 1. állomás a Countport, azaz Ladybug
Erről a berendezésről korábbi cikkeinkben már beszámoltunk.
Miután a textíliák egy észrevehetetlen, és mosás biztos chippel lettek felszerelve, az ügyfélhez egy Ladybug elnevezésű formatervezett számláló berendezés kerül kihelyezésre, amelynek segítségével másodpercek alatt a zsákokban felhalmozott, vagy a konténerből betöltött szennyes textíliát lehetséges megszámlálni, majd internetes kapcsolattal az információt a mosoda részére elküldeni. A berendezés egyszerűen kezelhető, érintő képernyővel, a számlálás után 2 példányban készít átvételi bizonylatot, az ügyfél és a mosoda számára.

 

csomagolás számláló asztal 2. állomás a Packport, azaz a Csomagoló állomás
Részletes korábbi cikkünket itt olvashatja.
A mosodán belül közvetlenül a tiszta ruha kikészítése után, a csomagolás előtt használható az eszköz amely egy asztal formájában egy speciális érzékelő felülettel ellátva számlálja a csomagolásra és szállításra kész ruhadarabokat. Itt ellenőrizhető, hogy a behozott szennyes textília száma megegyezik-e az ügyfélnek szállítandó kész textíliák mennyiségével, illetve minőségével, típusával. A berendezés még arra is figyelmeztet, ha nem a megfelelő színű ruhadarab került a tételek közé.
A számlálás után címkét nyomtat, majd a szoftver segítségével felkészíti a csomagokat a 3. állomásra, amely már a szállítás a kiadás előtt közvetlenül helyezkedik el.

 

szállítmányozó állomás 3. állomás a Shipport, azaz a szállító állomás
A szállítmányozásért felelő munkatárs beregisztrál a rendszerbe, majd beüti az ügyfél nevét, ekkor a képernyőn megjelenik a Csomagoló állomáson előkészített és megszámlált elszállítandó áru. Ez egy szállító konténerbe kerül, majd amikor az érzékelő berendezések előtt áthalad a teherautó felé, a képernyőn a csomagok ikonja más színre vált, ezzel jelezve a munkatársnak, hogy a csomag a teherautóra feltöltésre került.

A rendszer és a hozzá kifejlesztett szoftver segítségével számos hasznos statisztikai adat nyerhető, pl. egy adott textília mosási történelme, amely információ a beszerzés számára, vagyis, hogy mikor lesz esedékes egy újabb szállítmány lepedő, vagy törölköző beszerzése.

További nagyon fontos előnyöket szedtünk össze az alábibakban:

Előnyök az ügyfél számára:

- jelentős munkaerő megtakarítás az átadásnál, átvételnél
- pontos elszámolás
- fertőzött szennyezett textíliákat nem kell érintkezni
- minden ügyfél a saját textíliáját kapja vissza a chipek használata miatt
- időben fel lehet készülni a textilek cseréjére
- egyértelműen beazonosítható hol keletkezik a hiány
- textil eltűnésének jelentős csökkentése
- pontosan nyomon követhető, hogy pillanatnyilag kinél mennyi textília van
- darabelszámolás súly helyett, vagyis nem kell a ruhában lévő víz súlyát többletként megfizetni

Előnyök a mosodának:

- ügyfél megfogása a rendszer bevezetésével, ügyfél megtartó, és megnyerő stratégia!!
- jelentős munkaerő megtakarítás az átvételnél, kiadásnál, szortírozásnál
- pontos elszámolás
- gyorsabb kiszállítás
- fertőzött, szennyezett textíliákkal nem kell érintkezni
- vitáktól való mentesülés, hiszen minden ügyfél a saját textíliáját kapja vissza és pontosan
- minőségi reklamáció esetén a statisztikák segítségével bebizonyítható, hogy a textília túl sokat lett már mosva ezért nem megfelelő a minősége
- egyértelműen beazonosítható, hogy hol keletkezik a hiány
- textil eltűnésének jelentős csökkentése
- pontosan nyomon követhető, hogy kinél mennyi textília van
- amennyiben az olvasó (Ladybug) az ügyfélnél van, úgy On-line előre fel lehet készülni az érkező textíliára

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a rendszer iránt, video felvételekkel ellátott prezentációs cd-t küldünk Ön részére. Jelezze érdeklődését a www.bepatek.hu oldalon való regisztráció után, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen. Telefonon a 06-23-521-529-es számon várjuk jelentkezését!

 

 

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.