Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Tervezés, Kivitelezés Ipari VS. félipari mosodai gépek

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Ipari VS. félipari mosodai gépek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. július 14. csütörtök, 13:37

A mosodai berendezések szempontjából fontos megkülönböztetni az ipari és a félipari gépeket, hiszen az elnevezésben lévő különbség nem ok nélküli.

 

 

 A berendezések kiválasztásakor célszerű figyelembe venni ezeket az eltéréseket, amennyiben hosszú távra tervezzük a beszerzést. Más igényeket szolgál ki a félipari és mást az ipari gép. Nézzük meg a különbségeket és azok okait.
 

A félipari gépek, ahogy elnevezésük is jelzi, kisebb kapacitásra képesek hosszútávon az ipari gépekhez viszonyítottan, üzemeltetésük esetén napi három-négy mosási vagy szárítási ciklus az optimális. Komolyabb háztartási gépként is felfoghatóak, maximum 8-10 kg töltőkapacitással rendelkeznek, ellentétben az ipari gépekkel, amelyek töltőkapacitása ennél jóval magasabb, akár 55 kg, higiénikus ipari mosó-csavarógép esetén például 66 kg. A félipari gépek súlya 100-120 kg, míg egy ipari gépé eléri a 200-250 kg-ot is, aminek köszönhetően szerkezeti felépítésük masszív, robusztus megjelenésűek. Mindez azért fontos tényező, - ha nem a legfontosabb - mert a cél egy ipari gép választásakor nyilvánvalóan a nagy tömeg mosása, amelyhez nagy súlyú gép szükséges, hogy a nagy textiltömeget lekösse, fékezze a gép mozgása közben. Az ipari gépek hosszabb élettartamukat, amely eléri a 20 évet, a magasabb minőségű anyagoknak, alkatrészeknek köszönhetik, a félipari gépekhez képest más anyagból készül például a csapágy, a dob, és szervizes munkatársaink tapasztalatai azt mutatják, hogy ebből kifolyólag a félipari gépek szervizelhetősége korlátozott az ipari gépekhez képest. A masszívabb ipari kivitel azt teszi lehetővé, hogy az egy gép élettartama alatti mosási ciklusok száma jóval több, mint a félipari típusnál, még úgy is, hogy az ipari gép akár folyamatos napi működésre is képes. Egy ipari berendezés a gravitációs leeresztés, vagy más néven leeresztő szelepnek köszönhetően gyorsabb mosási ciklusokat is eredményez.
Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a két típus közötti alapvető eltéréseket.

 

 

 

FÉLIPARI

IPARI

Töltősúly kapacitás

 10 kg

10 kg

Nettó tömeg

122 kg

210 kg

Napi optimális működési ciklus

3 - 4

Akár folyamatos

Fűtésteljesítmény

4 kW

9 kW

Fűtés

Elektromos

Elektromos, Gőz, Meleg víz

Leeresztés

szivattyú

gravitációs

Programozhatóság

Előre írt általános felhasználású programok

Szabadon programozható / pl. egyes lépések száma, vízszint szabályozás stb.

Pálda /IPSO/

CW10 félipari mosógép

IY sorozat
Magas fordulatszámú
mosó-csavarógép

 

 

 

A gépek kiválasztása előtt számos tényezőt szükséges mérlegelnünk, amelyekről korábbi cikkünkben már írtunk, azonban fontos látnunk az ipari és félipari gépek közötti különbségeket is, melyekre való rávilágítással reméljük, segítettük a döntésben Partnereinket.
 
Az IPSO kínálatában megtalálható többek között mindkét típusú berendezés, további információkért tekintse meg teljes termékkínálatunkat vagy kérjen ajánlatot, kérdezzen közvetlenül értékesítő kollégánktól az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.