Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Termék, Technológia

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Termék, Technológia
Mosodák működtetésében elérhető hatékonyság, eljárások alkalmazása, technológiai fejlesztések.

Higiénikus ipari mosógépek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2017. január 31. kedd, 00:00

A fertőtlenítő mosás követelményei

Higiénikus ipari mosógépek Higiénikus mosógépek a kórházakban

Manapság a kórházak és egészségügyi intézmények növekvő mértékben kell, hogy szembenézzenek a mikrobiológiai szennyezés veszélyével. Ez az a környezet ahol nagy a kockázat, hogy a számos különböző osztályon előforduló szennyezettség átkerüljön egyik helyről a másikra.
A kórházi területek közül az egyik ilyen a mosoda.
A baktériumok a szennyes ruhákból a levegőbe kerülhetnek, illetve az emberi érintkezés útján tovább terjedve fertőzéseket, megbetegedéseket okozhatnak. Ezért fontos, hogy a mosodai eljárás során megelőzzék a mikrobiológiai szennyezés továbbterjedését.
Az IPSO IB sorozatú higiénikus ipari mosó-csavarógépeivel csökkenthető a szennyezés kockázata, vagy megakadályozható a kétajtós kialakítás segítségével.

Bővebben...
 
Drapomat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2013. december 05. csütörtök, 00:00

Előkészítőgép a páratlan vasalási hatékonyságért

Drapomat

A Drapomat használata, lehetővé teszi Önnek hogy maximális hatékonyságot érjen el a vasalásban. Ez az előkészítő gép kiszedi a mosott ruhát, kihajtogatja, majd a gyengéd kampóival meghúzogatja és teljesen tökéletesen előkészíti a kalanderbe adagolásra, vagy az automata adagoló berendezés számára.

Bővebben...
 
20 vagy 40 perc? Nem mindegy PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rákos Csaba   
2013. december 04. szerda, 00:00

Szárítógépek teljesítményéről, optimális működtetésükről

20 vagy 40 perc? Nem mindegy

Sokan a szárítógépek teljesítményét egy értékben látják, ez pedig a kapacitás. Már ez a fogalom is bizonytalan, hiszen jelentősen függ a töltési aránytól, vagyis attól, hogy a dob térfogatához viszonyítva mennyi textíliát tehetünk (szárazon kg-ban) a gépbe. Gyakorlatban 1:25-ös vagy annál nagyobb (1:30) értéket lehet figyelembe venni. A gyártók a versenyhelyzet miatt azonban 1:20-as értéket adnak meg. Sajnos már találkoztunk olyannal is hogy a dob térfogata is rosszul volt egy prospektuson megadva így téves tájékoztatást nyújtott a leendő vevő számára (ez a dob átmérőjéből és mélységéből könnyen ellenőrizhető (r2x3,14xh). Tegyük fel, hogy tisztáztuk a gép töltetsúlyát és van 2 egyforma töltetű de más gyártmányú gépünk.

 

Bővebben...
 
Mosodai praktikák II. rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rákos Csaba   
2013. október 15. kedd, 00:00

Teljesítménynövelés meglévő kalanderünknél   

Mosodai praktikák II. rész

A kalander teljesítményét két tényező befolyásolja. Egyik maga a gép, másik a kiszolgálása. Hiába a nagy teljesítményű vasalóhenger/mángorló, ha nem teszünk rá elegendő textíliát. Ezzel csak azt érjük el, hogy nő a fajlagos energiafelhasználás. A kalander energiafelhasználása ugyanis 2 részből tevődik össze. Első a gép hőleadása, mely akkor is jelen van ha semmit nem vasalunk, másik a textíliában lévő víz elpárologtatásához szükséges energia. A tényleges fogyasztás ennek a két értéknek az összege.
Bővebben...
 
Mosodai praktikák, Figyelem: Hasznos! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Rákos Csaba   
2013. augusztus 05. hétfő, 00:00

Miként növeljük a meglévő ipari mosógépek teljesítményét?

  Mosodai praktikák, Figyelem: Hasznos! Praktikák a teljesítménynövelés érdekében
Sok mosodában minimális beruházási költséggel lehet meglévő ipari mosógépek teljesítményét növelni. Néhány gyakorlati praktikát szeretnénk megosztani Önökkel (néhány funkció csak az Ipso ipari mosógépekben érhető el, melyet a Bepatek Kft forgalmaz):
 
A mosási idő 2 részből tevődik össze. Egyik a technológiai idő, másik a technikai idő. 
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 1 / 10