Ön itt van most:

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Vályús kalander PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2013. július 12. péntek, 11:33

Az optimális választás

Stahl vályús kalander Stahl vályús kalander

Ahogy azt a korábbi cikkünkben ígértük (Mosodai beruházás technológiai kérdései) további technológiai információkat közlünk a megfelelő kalander választás témakörében.
Ezúttal a vályús kalanderekről tájékozódhat.

A vasalás, vagy finiselés, mint a mosodai munkálatok utolsó fő munkafázisa az üzemeltetés szempontjából éppolyan lényeges és fontos feladatokat ad a szakemberek számára, mint a mosás és szárítás. A megfelelő berendezés kiválasztása nagymértékben növelheti a termelékenységet, hatékonyságot. A berendezés műszaki ismérvei kihatnak a gazdaságossági kérdésekre is, hiszen egy magas minőségű, energiatakarékos, a mosoda igényeihez jól megválasztott, strapabíró berendezéssel elérhető a munkaerővel és az energiával történő optimális gazdálkodás.

Siófoki Kórház Vályús kalander projekt Stahl vályús kalander A Bepatek Kft kínálatában a vályús és szalagos kalanderek egyaránt megtalálhatóak.

Mielőtt a különböző technológiájú konkrét vályús kalandereket bemutatnánk, ismerkedjünk meg a vályús kalanderek működésével.

A vályús kalanderekben, a vályúban vagy gőz vagy thermoolaj áramlik. A thermoolajat lehet fűteni villannyal vagy gázzal. Az olaj keringtetése lehet gravitációs vagy szivattyús. Nagyobb teljesítménynél szükség van egy thermoolaj kazánra. Gravitációs keringtetésnél a gázégő által felmelegített thermoolaj annak hőmérséklet különbségénél fogva áramlani kezd a vályúban, mely stabil hőfokot eredményez.

A hengerek egy nomex, vagy polyester filccel vannak felöltöztetve, és ezeket a hengereket pneumatikusan feszítik a vályúba, mely feszítés nyomása két oldalról akár külön-külön is állítható.

A keletkezett pára a lyukacsos hengeren keresztül egy elszívó segítségével távozik.
A pára és a nyomás, vagyis a vasalás két alapvető tényezője megvan, hiszen a pára benne van a ruhában, a nyomás két oldalról állítható, s így egy nagyon szép vasalási eredmény érhető el a vályús kalanderekkel.
A szalagos kalandereknél előfordulhat, hogy a szalagok érintkezési pontja egy idő után nyomot hagy a vasalt textíliákban, ezért a legszebb vasalási eredményt még ma is az egyhengeres vályús kalanderekkel lehet elérni, ahol egy teljes homogén felület érinti a textíliát.

Stahl kalander beszállítása Siófoki kórház Stahl kalanader A vályús kalanderek a szerkezetüknél fogva több hengert tudnak egymás mögé tenni. A ruhát egy híd segítségével vezetik át egyik hengerről a másikra és akár 4 hengeren keresztül óriási mennyiségeket lehet levasalni.

A vályús kalandereknél többféle technológia ismert, amelyek közül a leghagyományosabb típust képviseli a több mint 100 éve kalandereket gyártó német STAHL cég.
A Stahl berendezésekben a vályú fel van osztva hosszanti barázdákra, amelyeknek a vége nincsen összehegesztve, így tud benne áramlani a közeg, amely gőz vagy thermoolaj.
Az IPSO által kínált vályús kalander egy flexibilis, lézerhegesztett, hidraulikusan feszített vályúval működik, amelyben az olajat egy thermoolaj szivattyú keringteti.

További információkért forduljon a Bepatek Kft értékesítési menedzseréhez:
Csányi János

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text93221 ); document.write( '<\/a>' ); //-->\n Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.