Fradi drukker és CINET Díj birtokos a Mosodabirodalom vezetője

Babos Imrével – a MEM – TEX Cégcsoport tulajdonosával beszélgettünk.

Minden év izgalmasan telik egy vállalkozás életében, nincs ez másként a MEM – TEX Cégcsoportnál sem. 2016 augusztusában a három önálló üzem mellé Székesfehérváron alakították ki legújabb mosodájukat egy családi vállalkozás átvételével. A korábbiaktól eltérően itt új profilt próbálnak kialakítani, mely a város jellegénél fogva adja magát, közel van a Balatonhoz, másrészt iparváros, így új célcsoportként jelennek meg a kórház mellett a szállodák és az ipari cégek.  

Múlt, jelen és jövő

A MEM-TEX Cégcsoport 1990-ben indult útjára, azóta sok változás történt a mosodaipari piacon. Legfőképpen az erőforrások és technika mutat eltéréseket. Korábban nem voltak beadagoló eszközök, a gépek is lassabban működtek, a munkatársaknak kellett sok mindent kézzel csinálni, aminek eredményeképpen jóval kimerültebbek voltak. Ma nagy gondot fordítanak az energiamegtakarításra és a költséghatékonyságra is, így került megvásárlásra a legnagyobb, váci egységbe a BEPATEK Kft. által forgalmazott VEGA kalandersor, 4 fejes csipeszes beadagológéppel és hossz-kereszthajtogató géppel, amely megfelel a legújabb technológiai elvárásoknak. A tervek szerint a már működő hajtogatógép mellé hasonló gépek beszerzését tervezik az új, fehérvári üzembe is, továbbá a mostani egyhengeres kalander helyett egy korszerű, kéthengeres kalandert. Az új berendezések beüzemelésével bíznak abban, hogy a kétműszakos mennyiséget egy műszakban tudják kezelni.

A váci üzembe már nem tudnak nagyon hova nőni, hiszen jelenleg is a legmodernebb, legnagyobb teljesítményű berendezésekkel dolgoznak, a csőmosó mellett a fentebb említett gépekkel. Itt is a második műszak elkerülése az elsődleges cél.

A jövőben a tervek szerint a gázos technológiát részesítenék előnyben, főleg Vácott, mivel tapasztalataik alapján a gőzfűtéses mosás költségei az itteni körülmények miatt magasabbak.

Mi az ismérve a jó mosodavezetőnek?

Egy évben három-négy fő váltotta egymást korábban, mert sokan gondolják úgy, hogy ez egy könnyű munka. – mondja Babos Imre. Komoly munkakódexet állítottak fel a vezetők támogatására, amelyben meghatározták a legfontosabb feladatokat, s ezek kontrollpontjait, amelyek mentén eredményes munka végezhető a mosodaüzemekben. Saját kialakítású informatikai rendszerrel dolgoznak, a mérőórák adatait beolvastatják egy táblázatba, szállítóleveleket szintén, ezekből termelési, hatékonysági mutatók nyerhetőek ki.

Mosodai alkalmazottak tekintetében nehéz helyzetben vannak, kevés ember vállalja a komoly fizikai megterhelést is igénylő, ugyanakkor nem a legjobb fizetéssel járó munkát. A bérek emelése magával hozza a szolgáltatások díjának emelkedését is, ami viszont a szolgáltatást igénybe vevő pl. szállodák számára kevésbé jó hír. Viszont egyértelműen látható, hogy a magas minőségű mosodai szolgáltatások színvonalát előbb-utóbb a munkabérek emelésével kell kiegyensúlyozni. A tulajdonos szerint 20%-os emelés hozza azt, hogy a munkaerőből már válogatni lehet, s nem a munkaerő választja a mosodát munkahelyként, majd megy tovább, ha számára megfelelőbb állást talál.

Hátrányos helyzetűek foglalkoztatása ma sajnos Magyarországon ezen a munkaterületen nem működik. Ausztriában látott erre jó példát Babos Imre. Véleménye szerint a részfázisokat kell úgy megszervezni, hogy a hátrányos helyzetű emberek is hasznos munkát tudjanak végezni. Lát ebben lehetőséget, azonban eddigi próbálkozásai a szociális szféra nyitottságának hiányában kudarcba fulladtak.

 

LOGO-TEX – a textilbank

1999-ben új irányként indították a Textilbank szolgáltatás, amellyel a LOGO-TEX Kft. foglalkozik.  Ennek oka az volt, hogy nem akartak árversenyben részt venni, inkább innovációban, folyamatos szolgáltatásfejlesztésben gondolkoztak, amely kielégíti a szállodák és kórházak részéről felmerülő újabb igényeket. Az intézmények számára a folyamatos magas minőségű textilellátás nagyon nehéz, és nagy odafigyelést igénylő feladat. Ha egy szálloda viszonylag kis textilkészlettel dolgozik, úgy a gyakori mosatás egy mosodától non-stop szolgáltatást igényel, beleértve a hétvégéket is, s a korábban említett munkaerő problémák ezt nem teszik lehetővé. Alapos számítások (pl. mekkora mennyiségre van szüksége hétvégén egy bizonyos szállodának) és a szállodákkal való szoros együttműködés alapozta meg az új szolgáltatás létrehozását. Ennek lényege, hogy a szállodák számára szükséges hétvégi textilmennyiséget a LOGO-TEX Kft. bérbe adja az intézménynek, így megoldás születik mindkét oldalon, hiszen a mosoda a munkaerő-helyzetnek megfelelő ütemben tud működni, viszont a másik oldalon a szolgáltatást megrendelő szállodák és egyéb intézmények is folyamatos ellátásban jutnak hozzá a tiszta textíliához. Így fenntarthatóvá válik mindkét oldal számára a szolgáltatások megfelelő minősége is. A biztonsági textilkészletet a LOGO-TEX Kft. tárolja, és az igény szerint kivehető az intézmények számára.

 

A textília minőségének megőrzése

A textilbanki szolgáltatás során elhasználódott ruhaneműkről statisztikák készítenek, hogy a selejtezés pontos okát kiderítsék, s a felmérésekből kiderült, hogy nem a mosodai igénybevétel, tehát mosás, szárítás, kalanderezés során gyengül a textil minősége, hanem ezért legtöbbször az elhasználódás vagy a nem rendeltetésszerű igénybe vétel az oka, illetve olyan vegyszerek alkalmazása, amelyeket nem lehet kivenni az anyagból. A mosodák általi alacsony hőfokon való mosás kimondottan kíméli a textíliát, továbbá a megkötött mosószer szerződéseknek megfelelően  – egy évben kétszer bevizsgáltatják a Hoheinstein Csoportnál, hogy az általuk mosott textil minősége mennyire károsodik, és az eredmények alapján magasabb a minősége a mosásnak, mint a magyar szabvány által elvárt, így elmondható, hogy a MEM-TEX mosodák mosási minősége jóval átlag feletti. Kimondott vegytisztítást nem végeznek, mert nincs igény rá. A munkaruhák és az olajos ruhák tisztítása is ipari, főként UNICA mosógéppel történik, amellyel magas technológiai jellemzői okán kiválóan tisztíthatóak már az ilyen szennyezettségű textilek is.

Minden évben egy-egy díj

A nemzetközi professzionális textilpiaci ernyőszervezet, a CINET ösztönző programja keretében életre hívta a „Globális Legjobb Gyakorlatok Díját” (Global Best Practice Award Program), amit két szegmensben, a textiltisztítás és ipari mosodák, valamint a komplett textilszolgáltatások területén szereplő cégek között osztanak ki. A nemzetközi zsűri értékeli az egyes országok referenciáit minőség, szolgáltatás, innováció és fenntarthatóság kategóriában. Ezen szempontok alapján 4 díjkategóriát jelölnek meg,  Innováció Díj, Fenntarthatósági Díj, valamint Különdíjak – „Társadalmi felelősségvállalás” és „Rendkívüli Üzlet”. A szervezet legrangosabb díja a negyedik, „Overall Best Practice Award”, amely mondhatjuk, mindent visz, hiszen a felsorolt szempontok összességét veszi figyelembe a zsűrizéskor. Ez utóbbit vehette át Babos Imre 100 jelölt közül egyedül a frankfurti Textcare kiállításon 2016-ban, ahol tavaly először adták át ezeket a díjakat.

Babos Imre (bal oldalt) a díjátadón
Babos Imre (bal oldalt) a díjátadón
Az elismerés

 

A Logo-Tex Kft. nevéhez fűződik a Magyar Termék Nagydíj is, amit „Mikrochipes azonosítási rendszer az egészségügyi textíliák mosásában” elnevezésű projektjükért kaptak 2015-ben. Tudva lévő, hogy a mennyiségi elszámolás a legnagyobb gond az egészségügyi és szállodai szektorban is. Saját informatikai rendszert dolgoztak ki a probléma orvoslására. A kezdetekkor még egy chipes rendszert használtak, amely jel inkább egy vonalkódra hasonlított, s a rendszer csak egy kódot tudott egyszerre olvasni, ez az úgynevezett „alacsony frekvenciás rendszer” volt. Ma már közepes frekvenciával dolgozna

k, amely már tömeges leolvasásra (több ágynemű, törölköző stb.) is alkalmas. Magas frekvenciás rendszerrel ma hazánkban még nem találkozhatunk, Londonban van már rá példa. Napjainkban Magyarországon 6-7 kórházban alkalmazzák a Logo-Tex által kifejlesztett közepes frekvenciás chipes technológiát sikerrel. Szállodák közül egyelőre a siófoki Azúr Hotel használja a pontos saját textil beazonosítás érdekében.

A chip 16 számjegyet tartalmaz, ehhez a számsorhoz tulajdonosi adatokat lehet hozzárendelni. Ezeket beolvassák egy számítógépbe, ez alapján azonosít egy antenna segítségével a rendszer, amely az idegen textilt is kiszűri. Kétszer ugyanaz a „szennyes” textil nem tud bekerülni a rendszerbe, mert ha egy textil szennyesként lett definiálva, akkor az már csak „tiszta” textilként regisztrálódhat a mosás-kezelés után.  Így a teljes folyamat átláthatóvá és nyomon követhetővé válik.

Hogyan lesz valakiből Mosodabirodalom tulajdonos?

Babos Imre a főiskola elvégzése után saját alapítású Szövetkezetben dolgozott, majd kis idő múlva úgy döntött, hogy vezető szerepben folytatja életét. Egy GMK-ban gyakorolta és tanulta ki az üzletvezetés fortélyait. Saját elképzeléseit nehezen tudta megvalósítani a rendszerváltás előtt, de a Patyolatnál megtalálta számításait, s az akkor nyugdíjba vonuló vezetőt váltották társával ketten. Az 1990-es évek elején pedig megalapították saját cégüket, s ettől kezdődött valójában a Magyar Egészségügyi Mosodák kialakítása, amely mára mosodalánccá nőtte ki magát az összességében több mint 200 főt foglalkoztató egységeivel.

Babos Imre, kezében a Magyar Termék Nagydíjjal
Babos Imre, kezében a Magyar Termék Nagydíjjal

A tulajdonos hálás a család türelméért, bevallása szerint stabil háttér nélkül nem megy a vállalkozói lét, hiszen nem napi 8 órás munkáról van itt szó, főleg ekkora cég esetén. Továbbá mára olyan bizalmon alapuló szervezetet sikerült kialakítani főként menedzsment, de alkalmazotti szinten is, amelyben jól működik a delegálás, a munkatársak bátran és felelősen vesznek részt a mindennapi teendők végzésében, s ez a vezető számára is megnyugvást jelent, lehetőséget arra, hogy főként vezetői, s ne „csak” menedzser típusú feladatokat lásson el.

Mit mondanak a munkatársak Babos Imréről?

„Válasszuk ketté a vezetőt és az üzleti dolgozót, mert mindkét szempontból másként ítélnek meg.” – Javasolja Babos Imre. Az egységek dolgozóival nincs mindig közvetlen kapcsolata, de ezt pozitívumként is felfogható, mert korábbi tapasztalataiból tudja, hogy ha valamely üzemben gyakran szükséges már személyesen jelen lennie, az sosem jelent jót, ott mindig valamilyen súlyosabb probléma megoldása szükséges már. A menedzsment szinten más szempontból ismerik őt a munkatársak. Kidolgozott ösztönző rendszer szerint dolgoznak, nem napi szintű ellenőrzés folyik, de ez biztosítja ugyanakkor a vezetők szabadságát is. Mindez egyfajta bizalmon alapul, s Babos Imre a munkatársak őszinteségét díjazza leginkább a cégben végzett tevékenységek során, mert véleménye szerint ez vezet a hosszú távú és hatékony együttműködéshez és a cég sikeréhez, amely így mindenki sikere is egyben.

Villám 5-ös

Kedvenc olvasmány: „Gazdasági szaklapok, kizárólag nyomtatott formában, mert az online térben bőven elég egyéb ügyben tartózkodni.”

Álomautó: „Alapelv: Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.” Kispolskival kezdett, most egy X6-os BMW-t vezet. „Célok és tervek mindig kell, hogy legyenek egy vezető életében.” Volt, amikor az autó jelentette a belépő törzstőkét a vállalkozásba.

Kedvenc étel: Halak és rákok

Hobby:Sport. Minden reggel úszok, kondizok, szaunázok. Korán kelek, s a sport segít abban, hogy az irodába érve már összerendezett gondolatokkal, jól megtervezett feladatokkal kezdjem a napot.” Nagyon fontosnak tartja a testi-lelki egyensúly fenntartását, s ebből a szempontból kiemeli a rendszeres mozgást. Éves bérlete van a Ferencváros pályára, ahova rendszeresen kilátogatnak fiával.

Mottó:Több is van, hiszen az ember saját életéből meríti ezeket a dolgokat. Az egyik, hogy ha az ember valamit akar, azt eléri, minden nehézség ellenére. Voltak és vannak krízishelyzetek, de ha valamit igazán meg akarunk oldani, azt meg fogjuk tudni. Hiszen a probléma azért van, hogy megoldják– mondja Babos Imre, aki 25 éve van sikerrel a mosodapiacon.