Ott voltunk: Épületgépész konferencia a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében

Második alkalommal rendezték meg a Lurdy Házban a többszáz fő részvételével és épületgépész cégek szakmai bemutatóival lezajlott konferenciát, melynek idei mottója a „komfortért is mi felelünk” volt.

Gyurkovics Zoltán, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy a cél annak nyomatékosítása volt, hogy manapság a komfortelméleti kérdések jóval hangsúlyosabbak a tervezési gyakorlatban, mint 20-25 évvel ezelőtt. Az ipari tervezés gyakorlatában a technológiai folyamatok tartósan megbízható üzemeltetési feltételeinek kialakítása az egyik legfőbb szempont.

Az előadások három blokkban zajlottak, s a tervezői szakterületen tevékenykedők szakmai továbbképzését is biztosították. Szó volt a komfortkövetelményekkel kapcsolatos szabványok előírásairól, hazai épületenergetikai rendeletekről, energetikai auditokról is.

A tartósan megbízható üzemeltetési feltételek kialakításának témaköréhez csatlakozott a BEPATEK – CERTUSS is kiállítóként, Biberika János energetikai mérnök értékesítőtől tudtak kérdezni az érdeklődők a gőzelőállítás gyakorlatáról, az idén 60 éves CERTUSS gőzfejlesztőkről és hasznosításukról a magyar iparban.

Biberika János, mérnök - értékesítő
Biberika János, mérnök – értékesítő kiállítóként a konferencián

Forrás: mmk.hu