A gőzfejlesztő téliesítése

A téli időszak megfelelő óvintézkedések nélkül veszélyt jelent a gőzfejlesztő egyes alkatrészeire, üzembiztonságára, üzemképességére.
Amennyiben a téli időszakban nem használják a készüléket, kétféle megoldást javasolnak szerviztechnikusaink a problémák elkerülése érdekében:

1. Megfelelően zárttá kell tenni a helyiséget és a hőmérsékletet a talajtól 10-50 cm-es magasságban is 5°C közelében kell tartani.

2. A készüléket “téliesíteni” kell megfelelő fagyálló folyadékkal (esetleg szakszerű teljes víztelenítéssel) mely a készülékhez tartozó külső segédberendezésekre is értendő (csőkígyó, tápszivattyú, tápvíz nyomásmérő, tápvíz nyomástávadó, táptartály, előtét szivattyú, szűrők, impulzuscsövek, gőznyomásmérő, üzemi, és indulónyomás kapcsoló(k), nyomáshatároló, ha van, hűtőedény, vízelőkészítés).

Amennyiben ezen időszak alatt is használják a készüléket, gondoskodni kell a gép alsó részeinek fagyvédelméről a megfelelő légellátás biztosítása mellett.

Ha bármilyen kérdése merülne fel a fentiekkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal, hívja a 06-23-521-521-es telefonszámot, vagy kérdését a muszaki@bepatek.hu e-mail címen is készséggel fogadjuk.

Érdekes szakmai tájékoztatók a www.gozfejleszto.hu oldalon is elérhetőek.