Partnertalálkozó ipartörténeti épületek között

A Csepel Művek területén napjainkban több mint 400 vállalkozás működik, melyek többsége mikro- és kisvállalkozás. Történetileg és működőtőke szempontjából azonban a csepeli iparterület legkiemelkedőbb jelentőségű beruházása a rendszerváltozás után átalakult Csepel Művek Hőerőmű és Szolgáltató Vállalat volt, amely azóta is folyamatos változáson megy keresztül.

Idei első partnertalálkozónk vendégeit a Csepeli Erőmű Kft. területére invitáltuk. Az Erőműben hat CERTUSS gőzfejlesztő található, melyből három E-72-es elektromos, s három gáztüzelésű Junior 400-as típusú berendezés.

BEPATEK Partnertalálkozó - Csepel Erőmű Kft.
CERTUSS elektromos gőzfejlesztők a Csepeli Erőmű területén
BEPATEK Partnertalálkozó - Csepeli Erőmű kft.
CERTUSS gőzfejlesztők a Csepeli Erőmű területén

A távhőrendszer nyomástartására használják a gépeket jelenleg.

 

BEPATEK partnerlátogatás - Csepeli Erőmű

BEPATEK Partnertalálkozó - Csepeli Erőmű Kft.A Csepeli Erőmű Kft. 2002-es tulajdonosi átsrukturálás után jött létre, s a Csepeli Ipartelep közmű szolgáltatójaként, működik. A társaság a fűtési célú forró víz keringtetésével és a tápvíz-ellátás biztosításával részt vesz abban a távhőszolgáltatási tevékenységében is, amelyet a Csepel II Erőmű a Fővárosi Távfűtő Művek Zrt. részére végez.

Vendégeinkkel megtekintettük az erőmű gáztalanító táptartályát, a forró vizet előállító PTVM kazánokat, valamint a rendszer kiegyenlítő tartályát.

Szabó Sándor tájékoztatója

Szabó Sándor, a Csepeli Erőmű Kft. mérés, automatika üzemeltetési munkatársa bemutatta az Erőmű vízelőkészítő rendszerét majd a komplett Erőmű kapcsolási sémáját, működési elveket magyarázta el.

Biberika János előadás közben

A közös ebéd előtt Biberika János, a BEPATEK energetikai mérnök, üzletági projektvezető kollégája tartott előadást a gőzfejlesztők ipari felhasználásáról.