Mosodai rácsos kocsik mozgatása egyetlen gombnyomással – videó

Ön is szenved a mosodai rácsos kocsik járműbe emelése miatt? Ön is még rámpán tolja fel az akár 200 kg-os kocsikat? Az Ön kollégái is panaszkodnak a nehéz terhek mozgatásából fakadó derékfájdalmakra? Ennek nem kell így lennie! A mosodai feladatok kiszolgálására tervezett Rakodó emelő egy gombnyomással elvégzi a rácsos kocsik emelését, megkímélve a dolgozók egészségét, ráadásul mérhető hatékonyságnövekedést biztosít.

 

A hazai mosodák széles járműparkkal dolgoznak. A nagy teherautókkal végzett szállítások esetében általános, hogy a rácsos kocsikat emelőhátfallal mozgatják, hiszen ez a kézenfekvő megoldás. Azonban a 3,5 tonna össztömegű dobozos kisteherautókba még ma is rámpán tolják fel ezeket a kocsikat. Egy telepakolt mosodai kocsi összsúlya elérheti az akár 200 kg-ot is, aminek a rámpán történő mozgatása nagyon megterhelő és balesetveszélyes is. Naponta többször elvégezve ezt a munkafolyamatot, az évek során maradandó egészségkárosodás is kialakulhat.

Ráadásul munkaszervezési megfontolásból sokszor plusz egy embert csak azért kellett alkalmazni, hogy ezeket a mozgatási feladatokat el tudják végezni.        

Mégis miért ragaszkodnak a magyar mosodások még mindig ehhez a gyakorlathoz? Egyrészt azért, mert nem ismernek alternatív megoldást. Nem tudnak róla, hogy a 3,5 tonnás kategóriában is szerelhetők emelő-berendezések a járművekbe. Pontosan ennek a szegmensnek a szakértőjeként a Modul-Stor Hungary Kft már 20 éve szerel fel darukat, emelőhátfalakat és rakodó emelőket kishaszonjárművekre. Tapasztalatunknak köszönhetően pontosan ismerjük a mosodákat érintő rakodási problémákat és ezért a legjobb megoldást tudjuk szállítani nekik.

Másrészt a cégvezetők nem akarnak belevágni egy ilyen eszköz beszerzésébe, mert nem látják a megtérülését. Ellenpéldaként szeretnénk felhozni annak a román tejiparosnak a történetét, aki a szomszéd országból hozta el az autóját, hogy Rakodó emelőt szereljünk bele. Tejautomaták üzemeltetésével foglalkozik és a kb. 300 kg-os töltő tartályok mozgatását ők is rámpán végezték. Megelégelve, hogy csak a tartályok tologatására alkalmazott egy további ember munkabérét ki kell gazdálkodnia és a „munkavédelmi szempontból kifogásolható” munkafolyamat miatt kockáztatta a saját üzletét, ő a Rakodó emelő beszerelése mellett döntött. Azért, mert kiszámolta, hogy ezzel egymaga el tudja végezni a korábban két embert kívánó feladatot és 1 éven belül az emelő visszahozza az árát…onnantól pedig tiszta hasznot termel.

Szóval miért érdemes a Rakodó emelőt választani a mosodai feladatok ellátására?

  1. Mert egy gombnyomással elvégezhető a rácsos kocsik ki-és beemelése, nem kell többé a rámpával bajlódnia, ráadásul a derékfájdalmaktól is megkíméli magát (és kollégáit)
  2. Az emelő kis önsúlyú (~100 kg) így alig vesz el a jármű hasznos terhelhetőségéből
  3. Kompakt konstrukció révén minimális helyigénye van
  4. Felszerelhető az oldalajtóhoz vagy a hátsó ajtóhoz attól függően, hogy a rakodási helyszín mit követel meg
  5. A jármű akkumulátoráról működtethető (12 vagy 24V)
  6. Másik járműbe átszerelhető
  7. A rácsos kocsikhoz igazított egyedi emelőplatform kialakítás

Beszerelhető meglévő és új autóba egyaránt. Ha járművásárlás előtt áll, akkor segítünk kiválasztani a megfelelő típust, hogy a Bepatek Kft által forgalmazott rácsos kocsik méreteihez legjobban illeszkedjen, és maximálisan ki tudja használni a Rakodó emelő nyújtotta előnyöket. Az autókereskedéssel együttműködve akár a finanszírozásba is bevonható az eszköz, így az új járművét már a mosodai feladatokra felkészítve veheti át, nem kell utólagos megoldásokat keresnie.

Vegye le a terhet saját válláról, bízza a rácsos kocsik mozgatását a Rakodó emelőre.

Keresse fel honlapunkat és kérje ajánlatunkat.

Érdekel a Rakodó emelő