Mi a helyes karbantartás titka a mosodai gépek esetén?

  • írásunkból megtudhatja –

A vállalkozásoknak gondoskodnia kell arról, hogy a munkájuk során használt textil mosása kifogástalan legyen. Ez nagyon fontos, ha például szállodákról és éttermekről beszélünk, ahol mind a személyzetről, mind az ágyneműről, törülközőkről, terítőkről, szalvétákról alkotott kép számít. Hasonlóképpen, legyen szó akár gondozóotthonban, edzőteremben, szépségközpontban vagy vidéki üdülőhelyen, a textil minősége hozzáadott értéket képvisel, amire különös figyelmet kell fordítani, és különleges kezelést igényel. Röviden tehát a textil minősége meghatározza az ügyfél benyomását az adott létesítményről.

A tisztaság, mint a karbantartás alapvető tényezője

A tisztaság az első és legfontosabb tényező, amelyet szem előtt kell tartani, amikor mosodai berendezések karbantartásáról beszélünk. Ez azt jelenti, hogy a szárítógépeket és mosógépeket, valamint a többi berendezést mindig tisztán kell tartani. Az egyes gépekkel kapcsolatban van néhány pont, amelyre különös figyelmet kell fordítani.

Például mosógépekben fontos, hogy minden nap tisztítsuk meg az ajtótömítéseket, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy azok vízzárók, és így elkerüljük a szivárgásokat, valamint rendszeresen tisztítsuk meg a vízbevezető szűrőket, és bizonyosodjunk meg arról, hogy az áramlás megfelelő, és így ne tartson tovább a dob vízzel való töltése. A kézi mosószeradagolós  gépeknél a fiókok rendszeres tisztítása megakadályozza az eltömődést és a penész kialakulását.

A szárítóknál gyakran kell tisztítani a szöszszűrőket, csakúgy, mint az összes kimeneti csövet és a ventilátor lapátjait. Ez utóbbi igaz a vasalókra is. A tiszta ventilátor jobb légáramot biztosít, és ezért rövidebb szárítási ciklust és kevesebb nedvesség felhalmozódást eredményez.

Fontos, hogy a gép környékét is tartsuk tisztán, mint a nedvesség és szennyeződés lehetséges forrását, mivel ezek hosszú távon rozsdásodást okozhatnak az elektronikus alkatrészeken, a nem védett fém alkatrészeken és így tovább.

 

A biztonság, mint kockázatmegelőző tényező

Egy másik szempont, amelyet szem előtt kell tartani, amikor a karbantartásról beszélünk, a biztonság. A gép alkatrészeit e tekintetben rendszeresen ellenőrizni kell annak érdekében, hogy gond nélkül működjenek, ugyanezzel érjük el, hogy a berendezések kezelői is biztonságban legyenek. Ez azt jelenti, hogy szárítók és mosógépek esetében hetente ellenőrizni kell a vészleállítót és a biztonságos ajtónyitást. A kalanderek, vasalóhengerek esetében a biztonsági ellenőrzések közé tartozik a kézvédők mindennapi ellenőrzése.

Komolyan vesszük a biztonságot a BEPATEK Kft.-nél, ezért nagyon fontos a gépek megfelelő karbantartása, mivel ez biztosítja mind a hosszú ideig tartó működést, mind az összes biztonsági berendezés megfelelő működését.

Megelőző karbantartás

Végezetül fontos az összes ajánlott megelőző karbantartási feladat elvégzése, és hogy ezeket  műszakilag felkészült, megfelelő háttérrel rendelkező szolgáltató végezze el.

Ezeknek a szolgáltatóknak jellemzője a több évtizedes tapasztalat és folyamatos képzés, amit a berendezések gyártói tartanak. A jól felkészült szakemberek mindig a legjobb karbantartási tanácsokat adják Önnek a különböző alkatrészek megfelelő időben történő cseréje tekintetében, így elkerülve a gép esetleges hibáit.

Ez lehetővé teszi, hogy a legtöbbet hozza ki gépeiből, és meghosszabbítsa azok élettartamát, megfelelően működve, mindig készen állva a legjobb eredmények elérésére!