„A minőség nem jogi tett, az egy szokás” – Arisztotelész

Minőségbiztosítás a BEPATEK Kft.-nél

Gépesítésre összpontosító korunkban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy felmerülő probléma esetén az ember lesz az, aki feltehetőleg pontot fog tenni egy-egy ügy végére. Sokszorosan érvényes ez a szolgáltatások területén, ahol kiemelt szerepe van a kommunikációnak. A helyesen kezelt visszajelzés erősíti kapcsolatunkat az ügyféllel, s nem utolsó sorban segít rámutatni cégünk hiányosságaira is.

Partnereink többször találkozhatnak minőségbiztosítási lekérdezésekkel, amely egy vállalati szervezetre mindig befolyással van, A minőségbiztosítási folyamatok bevezetése a gazdasági eredményektől függetlenül is javíthatja az irányítás színvonalát, segítheti a vállalati működés racionálisabb kialakítását. A minőség javítása nem választható el attól a törekvéstől, hogy cégünket jövedelmezőbbé tegyük. A minőség legmagasabb szintje, amikor az ügyfelektől érkező tapasztalatok alapján változtatunk magukon a folyamatokon.

Cégünk évek óta

szisztematikusan kikéri ügyfelei véleményét kérdőívek, illetve telefonos lekérdezések formájában. Tesszük ezt azon megfontolásból, hogy visszajelzést kapjunk szolgáltatásunk minőségéről, kollégáink munkavégzéséről, termékeinkről. Emberek vagyunk, hibázunk, azonban büszkék vagyunk arra, hogy fel merjük tenni a sokak által már unott kérdéseket. Mérünk, megfigyelünk, tanulunk, fejlődünk mi is, hiszen így kapunk képet cégünk fogaskerekeinek működéséről, de a válaszok alapján tudunk visszajelzést adni a gyártók felé a gépek minőségéről is.

Hogy zajlik ez nálunk?

Ügyfeleink egy gépvásárlás alkalmával legalább háromszor találkoznak a minőségbiztosítással foglalkozó kollégákkal telefonon vagy emailben.

Az első ilyen lekérdezés rögtön a berendezés megvásárlása után történik, ahol a kezdeti lépések milyenségére vagyunk kíváncsiak, úgy, mint az ajánlatunk tartalma, a kapcsolatfelvétel módja, kollégáink problémamegoldó képessége, az ügyintézés folyamata, illetve arra, hogy a berendezések dokumentációja megfelelő-e.

Második alkalomra a beüzemelést követő évfordulón kerül sor, ahol már az ügyfeleinknek van tapasztalatuk a működésről, illetve előfordulhat, hogy találkoztak már szervizünkkel egy-egy probléma kapcsán. Ebből kiindulva ekkor már a szervizszolgáltatások kerülnek fókuszba, illetve a gép működése.

Nemcsak egészében vizsgáljuk a folyamatokat, hanem az egyes munkatársak készségeire is kíváncsiak vagyunk az ügyfél szempontjából, ezért találkozhatnak név szerint is kollégáinkkal egy-egy kérdés erejéig. Továbbá szervizeseink munkáját külön lekérdezésben értékelhetik partnereink.

Egyetértünk Klausz Melindával, aki azt mondja: „Minden tényleges panasz mögött jelentős számú latens ügyfél-elégedetlenség húzódik meg, tehát ezek az információk a szolgáltatásminőség fejlesztése érdekében jól felhasználhatók.”

 Köszönjük szépen ügyfeleink türelmét, és hogy a felmérések során segítségünkre vannak!

Szeverinszki Tímea – minőségbiztosítási kérdőívekért felelős munkatárs
Vitéz Éva – minőségbiztosítási kérdőívekért felelős munkatárs

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha eddig nem mondta el véleményét szolgáltatásainkról, termékeinkről, tegye meg most az ikonra kattintva, akár névtelenül!