A herceg söre CERTUSS-szal készül

A Wallerstein hercegi sörgyár 400 éve készít szenvedéllyel különleges kézműves söröket. A Wallerstein-ház az európai arisztokrácia és a kézművesség képviselője. A Hercegi Ház mindig szorosan kapcsolódott sörgyártáshoz. A 900 éves múltra visszatekintő család a hagyomány és a modernitás, a múlt és a jövő, a regionalitás és a nemzetköziség képviselője is egyben.

Sörgyártás CERTUSS gőzfejlesztővel

 

A gőzfejlesztőkről beszélgettünk Volker Röthinger úrral, a Fürst Wallerstein Brauhaus GmbH első fő sörfőzőjével és műszaki igazgatójával.

Hogyan találkozott a CERTUSS-sal?

A közvetlen tüzelésű főzőedényünk elöregedett, és ennek következtében gyenge hatékonyságú volt. A nürnbergi Brau Beviale vásáron kerestem megoldást a problémánkra. Bár a Loos, jelenleg a Bosch társaság kézenfekvő megoldásnak tűnt, engem a CERTUSS koncepció vonzott inkább.

 

Mihez van szükség a CERTUSS gőzgenerátorokra?

Az első berendezést, a 2013-as CERTUSS Universal 1800 TC –vel a főzőedény melegítése az elsődleges cél.  A második 2018-ban vásárolt Universal  1300 kg/h kapacitású gépet  a 2 t / órás Loos vízteres kazán pótlására üzemeltük be, a fennmaradó gőzfogyasztók számára, mint például a töltőrendszer, a KEG rendszer stb.

 

Elégedettek a CERTUSS gőzfejlesztővel és a cég munkájával?

Igen, nagyon, máskülönben az öt év elteltével beszerzett rendszer nem CERTUSS lett volna.

 

Megfelelnek a berendezések az energiahatékonysággal és a megtakarítással kapcsolatos elvárásaiknak?

Elmondható, hogy a várakozáson felül teljesítenek. A sörfőzőüst energia megtakarítása 55%, a más technológiához képest.

Az energiatakarékosság a Loos vízteres kazánjával összehasonlítva az 1300 kg/h kapacitású CERTUSS-szal 40%!

Amit azonban nem gondolok optimálisnak, az az, hogy minden alkalommal egy másik technikus érkezik hozzánk.

 

Miért javasolná a CERTUSS gőzfejlesztőket másoknak?

Egyrészt a magas energiahatékonyság miatt, főként az üzemanyag-megtakarításról beszélek. Másrészt a kezelés miatt: a melegvizes kazánhoz képest jóval könnyebb az üzemeltetése. A gőz a berendezés bekapcsolása után a kívánt hőfokon perceken belül elérhető, de a gőzfejlesztők teljesítményének rugalmas beállítási lehetősége is fontos szempont.

 

Egészségükre!

Volker Röthinger

 

Képek forrása:

Startseite


https://www.facebook.com/FuerstWallerstein/