Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek Sikeres holland projekt

> Cikkajánló  

Újabb egyetemista csoport a BEPATEK-nélÚjabb egyetemista csoport a BEPATEK-nél
2017. április 28., péntek | vitezeva
A Budapesti Műszaki Egyetem után az érdi cég...
Bővebben >>
Polisztirol Birodalom – Látogatás a King Stone Chemicals gyárában Polisztirol Birodalom – Látogatás a King Stone Chemicals gyárában
2017. március 23., csütörtök | vitezeva
A 2017-es év első partnerlátogatása céljából...
Bővebben >>
Utánpótlás a BEPATEK-nélUtánpótlás a BEPATEK-nél
2017. március 20., hétfő | vitezeva
Sokadik alkalommal látogattak el cégünkhöz a...
Bővebben >>
Sikeres holland projekt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2010. április 21. szerda, 13:49

A beruházás 3 év alatt megtérült

teva gyár

Egy kiemelten sikeres CERTUSS projektről számolunk be, amelyet a hollandiai Haarlemben, a TEVA Gyógyszergyárban valósítottak meg. A világszerte tevékenykedő gyógyszervállalat védett gyógyszermárkák és gyógyszerészeti hatóanyagok, generikumok fejlesztését végzi, előállításra és értékesítésre specializálódott. A gyógyszervállalatok 20-as toplistáján található és a világ legnagyobb generikum vállalatának számít.

20 évvel ezelőtt már történt egy CERTUSS beüzemelés, akkor három CERTUSS Universal 2000 EG gőzfejlesztő automata készüléket vásároltak, melyek ezidáig megbízhatóan 24 órás üzemben biztosították a gőzellátást.
Ezeket három új CERTUSS Universal 1800 SC EG gőzfejlesztő automatával cserélték le Thermotimat vezérléssel, indító víztelenítővel, és automata – iszapolóval, valamint füstgáz - hőcserélővel felszerelve. A Thermotimat vezérlés által mindig két gőzfejlesztő automata működik felváltva. A teljes 24 óra alatt automatikus a váltás, a rendszer egy kazánt lekapcsol, iszaptalanít és az újabb cseréhez készenléti - üzembe helyez.
Mindkét üzemelő kazán esetleges vészlekapcsolásánál teljesen automatikusan bekapcsol a mindenkori készenléti kazán.
Az új gőzfejlesztő automaták összekötve a füstgáz – hőcserélővel olyan nagy hatékonyság emelkedést érnek el, hogy a beépített kazánteljesítményt 10%-kal csökkeni tudott, és a beruházás a jobb hatásfokon keresztül körülbelül 3 év után megtérült.
A gőzfejlesztőket egymás után cserélték ki, úgy hogy két kazán mindig üzemben volt, ilyen módon a termelést nem kellett megszakítani.
A kompakt beépítési méret és a csekély súly lehetővé tették a gőzfejlesztő berendezés elhelyezését a gyártó helyiségek feletti harmadik emeleten. Elkülönített kazánházra nincs szükség, mint ami egy ugyanilyen teljesítményű, nagyvízterű kazánnál szükséges lenne.

(Peter Sdunek)

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.