Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek Sikeres holland projekt

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Sikeres holland projekt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Biberika János   
2010. április 21. szerda, 13:49

A beruházás 3 év alatt megtérült

teva gyár

Egy kiemelten sikeres CERTUSS projektről számolunk be, amelyet a hollandiai Haarlemben, a TEVA Gyógyszergyárban valósítottak meg. A világszerte tevékenykedő gyógyszervállalat védett gyógyszermárkák és gyógyszerészeti hatóanyagok, generikumok fejlesztését végzi, előállításra és értékesítésre specializálódott. A gyógyszervállalatok 20-as toplistáján található és a világ legnagyobb generikum vállalatának számít.

20 évvel ezelőtt már történt egy CERTUSS beüzemelés, akkor három CERTUSS Universal 2000 EG gőzfejlesztő automata készüléket vásároltak, melyek ezidáig megbízhatóan 24 órás üzemben biztosították a gőzellátást.
Ezeket három új CERTUSS Universal 1800 SC EG gőzfejlesztő automatával cserélték le Thermotimat vezérléssel, indító víztelenítővel, és automata – iszapolóval, valamint füstgáz - hőcserélővel felszerelve. A Thermotimat vezérlés által mindig két gőzfejlesztő automata működik felváltva. A teljes 24 óra alatt automatikus a váltás, a rendszer egy kazánt lekapcsol, iszaptalanít és az újabb cseréhez készenléti - üzembe helyez.
Mindkét üzemelő kazán esetleges vészlekapcsolásánál teljesen automatikusan bekapcsol a mindenkori készenléti kazán.
Az új gőzfejlesztő automaták összekötve a füstgáz – hőcserélővel olyan nagy hatékonyság emelkedést érnek el, hogy a beépített kazánteljesítményt 10%-kal csökkeni tudott, és a beruházás a jobb hatásfokon keresztül körülbelül 3 év után megtérült.
A gőzfejlesztőket egymás után cserélték ki, úgy hogy két kazán mindig üzemben volt, ilyen módon a termelést nem kellett megszakítani.
A kompakt beépítési méret és a csekély súly lehetővé tették a gőzfejlesztő berendezés elhelyezését a gyártó helyiségek feletti harmadik emeleten. Elkülönített kazánházra nincs szükség, mint ami egy ugyanilyen teljesítményű, nagyvízterű kazánnál szükséges lenne.

(Peter Sdunek)

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.