Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Esetek CERTUSS PARTNERLÁTOGATÁS

> Cikkajánló  

Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
CERTUSS PARTNERLÁTOGATÁS PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Vitéz Éva   
2016. június 24. péntek, 10:10

CERTUSS UNIVERSAL 850 a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

 

Tudjuk, a gőz felhasználása csaknem 75 iparágban van jelen csak Magyarországon. Mindezek mellett nagy jelentőséggel bír a gyógyszeriparban és az egészségügyben, a kórházak működése kapcsán is. Mosodák, konyhák, légtechnika gőzellátása szempontjából jelentős, de nagyságrendileg a sterilizátorok ellátásában kap nagyobb hangsúlyt.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban tartott partnerlátogatás során a BEPATEK Kft. vendégei az új CERTUSS TC Junior bemutatásán túl képet kaphattak arról, hogy hol és milyen módon hasznosítják a steril gőzt az egészségügyben, ennek milyen külföldi és hazai megvalósulásai vannak ma, továbbá Varga Ákos, a győri Kórház főmérnöke bemutatta a helyi felhasználást.

 

A napot a kórházban található két UNIVERSAL 850 – es gyorsgőzfejlesztő megtekintése zárta a közös ebéd előtt, ahol lehetőség nyílt a közvetlen kérdezésre a mérnököktől, Rákos Csabától, a BEPATEK Kft. ügyvezetőjétől, Biberika János projektvezető mérnöktől és Varga Ákos főmérnöktől. A két gőzfejlesztőt a helyi kórházban a légtechnika ellátására tervezték, azonban jelenleg a sterilizátor megtáplálása a feladatuk.

 

Tudnunk kell, hogy Ausztriában minden kórházban steril, vagy más néven tisztagőzt alkalmaznak a sterilizátorokhoz és a műtők légnedvesítésére. Ennek szabályozása az EN-285 szabványban történik hazánkban is. A legtöbb helyen távoli gőzkazán által termelt fekete gőzt vezetnek közvetlenül a sterilizátor berendezésekre egy többnyire elhasználódott gőzvezetéken keresztül, s így a sterilizálni kívánt eszközökön a szennyeződések lerakódást képeznek. A BEPATEK Kft. által forgalmazott STEAMTEC sterilgőzfejlesztő, melynek köszönhetően megfelelő, ún. Pure Steam / Legtisztább gőz/ állítható elő, jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetében üzemel, s melyről a későbbiekben résztelesen beszámolunk. 

 

 

 

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.