Ön itt van most:

> Cikkajánló  

A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
Digitális segítség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Mult Attila   
2010. június 17. csütörtök, 14:13

A CERTOMAT


Certomat

A digitális technika a CERTUSS berendezéseket sem kerülte el, így 2005-től a gyors-gőzfejlesztőket új kijelzővel, a CERTOMAT-tal látják el. Ennek segítségével egyszerűbbé vált a berendezések kezelése, karbantartása és szervizelhetősége.

A kijelző modulon az üzemi- és hibajelzés megjelenítése szöveges üzenettel történik a mindenkori ország nyelvén. A modul kijelzi és tárolja az üzemi órákat, a napi üzemidőt elmenti. A kazánhoz tartozó berendezések kapcsolási gyakoriságát megjeleníti és tárolja, valamint az utolsó 20 hibaüzenetet időrendi sorrendben jelzi és tárolja. Figyelmeztet az elgőzölögtetőben fellépő nyomásnövekedésre, valamint a karbantartási munkák esedékességére. Folyamatosan jelzi a tápvíz hőmérsékletét, s lehetőség van a víz-, gőz- vagy kondenzhálózat egy tetszőleges pontján a hőmérséklet kijelzésére és folyamatos tárolására.
A tároló modul a kazán- és az üzemi állapotok hosszú távú elmentésére szolgál, 5000 üzenet tárolására van lehetőség. Az RS 232 csatlakozási ponttal lehetőség van a számítógépre való csatlakozásra.
A hálózati rész és a kapcsolási modul által jön létre a rendszer-áramellátása. Feszültségmentes gyűjtő-hibajelzés kontaktus biztosítja a zavartalan működést, továbbá 3 feszültségmentes külső kontaktus a jelzőberendezések csatlakoztatásához, vagy a központi vezérlő rendszerek általi további jelfeldolgozáshoz.
Lehetőség van külső modem igénybevételére, amellyel mentési- és rendszer lekérdezési feladatokat lehet elvégezni egy a rendszerhez rendelt telefonvonalon keresztül. Ezentúl a karbantartási munkák esedékességét automatikusan tudja jelezni egy központi vezérlőhely felé.

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.