Ön itt van most:
Címlap Gőzfejlesztés Rovatok > Hírek (G) Pályázati lehetőség

> Cikkajánló  

„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”„Mert nem mindegy, hogy mit eszünk”
2017. június 29., csütörtök | vitezeva
 – Győri Jánossal, a Zádor-Hús Kft....
Bővebben >>
Kis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvérKis helyigény - sok gőz: JUNIOR - a kistestvér
2017. június 28., szerda | vitezeva
Több mint 300 üzemben...
Bővebben >>
A pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerávalA pálinkafőzés hőtani vizsgálata hőkamerával
2017. augusztus 28., hétfő | Virág Ádám, Csendes Zsolt, Laza Tamás
 A laboratóriumban készített "élet vize" A...
Bővebben >>
Pályázati lehetőség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2011. május 16. hétfő, 00:00

Forráshoz juthatnak a pálinkafőzdék

pálinkafőzde

Az ötezer főnél kisebb településeken a támogatható mikrovállalkozások körét a pálinkafőzdékre is kiterjesztik – mondta V. Német Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten egy szakmai tanácskozáson. (Forrás: Trade Magazin Szerző: tradeeditor)

Hozzátette: így a pálinkafőzdék is hozzájuthatnak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) mikrovállalkozásokat segítő forrásaihoz. Ez maximum harmincöt millió forintot jelent, hatvan-hatvanöt százalékos támogatásintenzitás mellett. Jelezte: a pálinkafőzés ösztönzése nemcsak a hagyományok tovább élését jelenti, hanem munkahely-teremtő erő is egyben, példaként említette a gyümölcstermelést. A minőségi gyümölcs pedig nélkülözhetetlen kelléke a jó pálinkának.

alapanyag a pálinkafőzéshez A Pálinka jövőképe elnevezésű konferencián V. Német Zsolt elmondta még: tavaly Magyarországon 1,26 millió liter – 50 fokos – pálinkát állítottak elő a kereskedelmi főzdék. A bérfőzdékben mintegy kilenc millió liter – 50 fokos – pálinkát főztek. A magánfőzés keretében a bejelentett mennyiség elhanyagolható, 100 liter alatti volt.

Az államtitkár emlékeztetett: 2002 óta pálinkának csak a magyar gyümölcsből, Magyarországon cefrézett, lepárolt, érlelt és palackozott gyümölcspárlat nevezhető. A pálinka ismertségének fokozására jó alkalmat kínált Magyarország uniós soros elnöksége – húzta alá V. Németh Zsolt. Hozzátette: a soros elnökségi rendezvényeken, ahol csak lehetett pálinkát is kínáltak a résztvevőknek.

V. Németh Zsolt elmondta: külön támogatási programot nem terveznek ugyan ezen a területen, de például a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) pályázati pénzeiből is juthat erre a területre.

Piros László, a Pálinka Lovagrend nagymestere arról beszélt: Magyarországon évente mintegy 1,6 millió hektoliterfoknyi – egy hektoliterfok 2 liter 50 fokos alkoholtartalmú italnak felel meg – égetett szesz kerül kereskedelmi forgalomba. Ennek a mennyiségnek a negyven százaléka volt pálinka a múlt évben. Ez utóbbi arány tíz év alatt öt százalékról emelkedett negyven százalékra – tette hozzá, jelezve a pálinka népszerűségének hazai emelkedését.

A nagymester közölte: a bérfőzött pálinka mennyisége hatmillió hektoliterfok körül mozog, az export mennyisége pedig az összes pálinkamennyiség mintegy öt-tíz százaléka. Az éves árbevétel pedig ebben a piaci szegmensben eléri az ötvenmilliárd forintot – írja a vallalkozoinegyed.hu.

A pálinkafőzdék fözőüstjeinek melegítésére sok üzemben használnak gőzt, amely gazdaságos és korszerű megoldás. A technológiai gőz felhasználásának magyarországi legismertebb referenciája az Agárdi Pálinkafőzde. Olvassa el az erről készült összeállításunkat! Pálinkakészítés CERTUSS és Agárdi módra

Hasonló referenciaüzem látogatás megszervezését 2011-ben is tervezzük, amennyiben érdeklődik a részvétellel kapcsolatban, feliratkozhat a következő eseményre e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Kérjük adja meg a következő adatokat:
név, cégnév, e-mail cím, cég címe és telefonszáma.

A Bepatek Kft. pályázatíró partnercége segítségével vállalja a pályázati anyagok ingyenes elkészítését, abban az esetben, ha azt az általa forgalmazott CERTUSS gőzfejlesztő berendezésekre nyújtják be.

CERTUSS gőzfejlesztőket használnak a következő pálinkafőzőkben:

- Agárdi Pálinkafőzde

- Zsindelyes Pálinkafőzde

- Magyarbóly Pálinkafőző

- Döbröközi Pálinkafőzde

- Kisüsti Pálinkafőzde

- Gombosi Pálinkafőző

- Szári Pálinkafőző

- Győri Likőrgyár Zrt....stb.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.