Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Hírek (M) Pályázati legfrissebb hírek

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Pályázati legfrissebb hírek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2010. április 07. szerda, 13:45

Megjelent a telephelyfejlesztési pályázat

  fejlesztés

Újra kiírásra került az Új Magyarország Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programjának keretében az a telephelyfejlesztési pályázat, mely a tavalyi év egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó kiírása volt. A mind a hét régiót érintő pályázat jelenlegi keretösszege közel 17 milliárd forint, ez előreláthatólag 300 új megvalósuló projekt támogatását jelentheti.
A pályázatokat 2010. május 7-től június 30-ig lehet majd benyújtani.

Az igényelhető támogatás

  • maximális mértéke 50 %,
  • összege legfeljebb 100 millió forint.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség telephelyfejlesztést támogató pályázati kiírása a kis- és középvállalkozások (KKV) működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, és a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni. Cél a KKV-k versenyképességének megőrzése és fokozása, emellett a pályázati felhívás kiemelt figyelmet fordít a foglalkoztatottság megtartására és javítására. A felhívás közvetett célja a KKV-k tevékenységének erősítése, a régiós kis- és középvállalkozások tőkeellátottságának növelése, továbbá annak előmozdítása, hogy a telephelyfejlesztéssel járó beruházások hozzájáruljanak a régió foglalkoztatottsági szintjének megtartásához, növeléséhez. A most meghirdetésre került pályázat az előző kiíráshoz képest még nagyobb hangsúlyt fektet az új munkahelyek teremtésére.

A konstrukció keretében a pályázók a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építését, a már meglévő épületek átalakítását és bővítését, valamint a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtását, az alapinfrastruktúra kiépítését, korszerűsítését jelölhetik meg célul. Kapcsolódó tevékenységként támogatható a szükséges eszközök beszerzése és a környezeti kármentesítés is. A támogatás mértéke 10-100 millió forint pályázatonként.

A tavalyi évben a gazdasági válság ellenére a pályázói kedv és forrásigény töretlennek mutatkozott. Az eredetileg hét régióban meghirdetett, 17,85 milliárd forintos keretösszegre 40,3 milliárd forint összértékű pályázat érkezett be. A keretösszeg megemelésének köszönhetően összesen több mint 23 milliárd forintnyi támogatás került megítélésre, mely 469 támogatott projektet, közel 18 ezer megtartott munkahelyet, és több mint 2800 új munkahelyet jelent.

A telephelyfejlesztési pályázat részét képező új eszköz beszerzésére fordítható összeg esetében, a pályázati anyagok elkészítésében a Bepatek Kft. felajánlja segítségét, amennyiben azt az általuk forgalmazott gépek beszerzésére használják fel.
A termékekről a www.bepatek.hu oldalon tájékozódhat. Érdeklődjön a 06-23-521-529-es telefonszámon, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen.

Új Eszközbeszerzési pályázatról olvashat itt!

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.