Ön itt van most:
Címlap Mosodatechnológia Rovatok > Esetek Szárítógépek páraelvezetése

> Cikkajánló  

Nincs megjelenítendő elem, kérem ellenőrizze a beállításokat!
Szárítógépek páraelvezetése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Horváth Andrea   
2015. január 30. péntek, 00:00

Megoldási javaslatok

Ipso hőszivattyús ipari szárítógép Ipso hőszivattyús ipari szárítógép

Ipso berendezést használó partnerünk a következő problémát jelezte: "Rosszabb helyzetbe kerültem a szárítóval. Mindenképpen kellett volna szállítsanak, vagy legalább ajánljanak egy hőcserélőt, mert jelenleg a készülék bekapcsolásakor az egész épületből kihúzza az udvarra a meleget, és egy ablakot nyitva kell tartani, ahol ömlik be a hideg."
Vásárolt géptípus: IPSO DR35.

Ipso szárítógép thermoventillátoros páraelvezetéssel Ipso szárítógép thermoventillátoros páraelvezetéssel Ipso szárítógép hőcserélős páraelvezetéssel Ipso szárítógép hőcserélős páraelvezetéssel
A fenti, nem egyedi probléma megoldására léteznek thermoventillátorok, melyek kintről szívják a levegőt és felmelegítve fújják a helyiségbe, ezeket a szárítóval reteszbe lehet kötni, így szabályozottá válik a légpótlás. Természetesen ennek is van üzemeltetési költsége. Sajnos abban az évben amikor partnerünk a berendezést vásárolta még nem tudtunk mást ajánlani.

Ipso IHP hőszivattyús szárítógép Ipso IHP hőszivattyús szárítógép Elektromos energiafelhasználás normál és az IPSO IHP hőszivattyús ipari szárítógépek esetében Elektrormos energiafelhasználás
Azóta kérhető a gépekbe külső levegő csatlakozás illetve hőcserélő (a régebbi gépekhez sajnos utólag nem beépíthető), továbbá 2015-től hőszivattyús szárító is szerepel kínálatunkban, mely semmilyen levegőkivezetést nem igényel. A hőszivattyús szárítógépek energiafelhasználása sokkal alacsonyabb (max. 3,9 kW), szárítási ideje hosszabb (ca. 1 óra) és jóval drágább, de üzemeltetési költségben belátható időn belül megtérülhet.

Olvassa el, korábbi cikkünket is a témában:  Levegőelszívás

Érdeklődését várjuk itt: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
---
Kérjük, hogy regisztráljon vagy jelentkezzen be, ha hozzá kíván szólni ehhez a cikkhez.